Znaleziona papuga falista

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

anias
Ptaki które hoduję: papuga falista odmiana żółta (lutino)

Znaleziona papuga falista

Post autor: anias » śr lip 23, 2025 15:33

Witajcie,
przychodzę do Was po poradę odnośnie opieki nad papugą falistą znalezioną na ulicy, błąkającą się co najmniej 2 dni (w tym noc z burzą i ulewnym deszczem). jak dotąd ewentualny właściciel się nie znalazł. Jest u nas 2gi dzień.
Nie mam żadnego doświadczenia odnośnie papug. Została zabezpieczona w prowizorycznej klatce z żerdziami, piaskiem i pokarmem dla papug. Jej stan wydaje się dobry, choć rzadko ćwierka i raczej przesiaduje w jednym miejscu drzemiąc. Nie jestem w stanie stwierdzić czy pije wodę. Wszystko ma podane w niskich miseczkach na dnie, nie mam jak przymocować tego do ścianek bocznych.
Czy jest coś co mogę jeszcze dla niej zrobić? Martwi mnie że jest taka osowiała. Jeżeli nikt się po nią nie zgłosi, planujemy ją przygarnąć.
Z góry dziękuję za każdą radę.

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » śr lip 23, 2025 15:37

nic nie zrobisz, dac jej spokój, ppaugi mało piją, pojemniki z ujedzeniem i wodą da moga byc na dnie

anias
Ptaki które hoduję: papuga falista odmiana żółta (lutino)

Post autor: anias » śr lip 23, 2025 15:49

Dziękuję, a wizyta u weterynarza jest teraz wskazana? Czy na razie jej nie fundować kolejnych stresów

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » czw lip 24, 2025 15:29

jeżeli i nie ma biegunki to nie trzeba isc do weta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące papużek falistych”