Papużki faliste 1 czy 2 i iloś poświęcanego im czasu.
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Krzychu555
- Ptaki które hoduję: Narazie żadne
Papużki faliste 1 czy 2 i iloś poświęcanego im czasu.
Witam chciałbym się dowiedzieć czy ilość mojego wolnego czasu wystarczy dla papużki.W domu jestem w godzinach między 14 a 16:30 ale nie wiem czy to wystarczy bo mógłbym jej poświecić gdzieś 4-5 godziny dziennie może czasami więcej ponieważ mam jeszcze inne sprawy na głowie i jeszcze druga rzecz , czy mogę mieć jedną papużkę czy trzeba 2 żeby nie były samotne? Spotykałem się z opiniami , że po prostu NIE WOLNO mieć 1 Falistej . Wolałbym nie mieć 2 ponieważ będą to moje pierwsze papużki i nie wiem czy bym sobie poradził
I jeszcze jedno pytanie: Ile kosztują klatki dla papużki falistej i jakie one powinny miał mieć wymiary w zależności czy hodował bym 1 czy 2 ?

- Boguśka
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
Witaj!Poczytaj forum ,a znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie swoje pytania-odnośnie wielkości klatek również.Nikt nie będzie podawał Ci gotowych odpowiedzi na tacy-miłej lektury.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Jeżeli nie dysponujesz większymi zasobami czsu to kup dwie papużki, jednak nie koniecznie muszą to być faliste, zależy to od Twoich upodobań a wybór jest duży. Co do wielkości klatki to jest generalna zasada , czym klatka większa tym lepsza. Chodzi o to aby ptaki miały jakiś komfort życiowy.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
- Krzychu555
- Ptaki które hoduję: Narazie żadne