Modrolotka z falistą?

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

gufiiiiii
Ptaki które hoduję: Modrolotka

Modrolotka z falistą?

Post autor: gufiiiiii » sob paź 05, 2019 00:28

Dzień dobry. :)
Czy mógłbym trzymać papugę modrolotkę (kozią) 7-miesięczną z młodziutką papugą falistą (5-6 tygodni)? Oba ptaki samce. Chciałbym posiadać falistą, ale nie wiem czy takie połączenie może być w jednej , ale dosyc przestronnej klatce? Czy jeśli nie, to może być to oddzielna klatka ale w tym samym pokoju? Jakby to ze sobą pogodzić i połączyć? Dużo czytałem w Internecie, ale brakuje mi konkretnej odpowiedzi przede wszystkim dotyczących tych ptaków.
Drugie pytanie, bardziej z ciekawości. Czy jeżeli której z wiosny zdecydowałbym się na zakup Ary, czyli dużej papugi, ale ręcznie wykarmionej, czy ona pogodziłaby się z wyżej wymienionymi papugami? Oczywiste, że taki ptak ze względu na swoją wielkość musi mieć oddzielną klatkę, ale czy może być w tym samym pomieszczeniu? Czy może latać z pozostałymi ptakami, nawet małą falistą? Nie chciałbym żeby doszło do jakichs tragedii, ale nie ukrywam zainteresowania i zafascynowania różnymi gatunkami papug. Brakuje mi właśnie wiedzy w ich łączeniu.
Pozdrawiam. :)

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » sob paź 05, 2019 16:48

tu problemem może być falista, nim kupisz are to ją przebadaj, wiele falistych jest nosicielami wirusa, jej nic nie bedzie ale wirus dla ary to wyrok

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące papużek falistych”