Polecani hodowcy papug
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Nimfy, mam nadzieję już niebawem :)
Polecani hodowcy papug
Od jakiegoś już czasu intensywnie przekopuję Forum, choç się jrszcze nie idzywałam. Przygotowuję się do zakupu dwóch nimf, najchętniej samiczek. Dlatego spróbuję odświeżyć ten wątek :)
Szukam małej, domowej hodowli w Pomorskim lum w okolicach Warszawy zajmującej się nimfami. Coś poradzicie?
Szukam małej, domowej hodowli w Pomorskim lum w okolicach Warszawy zajmującej się nimfami. Coś poradzicie?
Ja równiez szukam informacji na temat zakupu Papug - gdzie? Polecacie/ bądź nie polecacie kogos?. Szukam dokładnie Amazonki żółtogardłej... Bede wdzieczna za pomoc
Szukam opinii o hodowli P. Andrzeja M. z wielkopolski.
Witam, przymierzam się do zakupu amazonki oratrix, i znalazłem ogłoszenia dwóch hodowców Pan Arkadiusz Jerzak i Pan Rafał Kaczmarczyk oboje z okolic Warszawy. Czy miał ktoś może ptaki od któregoś z nich i może podzielić się swoimi doświadczeniami?
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
Ja mam niebieskoczelną od pana Jerzaka, jest ok, ale on wtedy nie robił jeszcze badań na wszystkie groźne wirusy, nie wiem jak jest teraz, ale w tych czasach to powinna być podstawa przy dużych papugach.
-
- Ptaki które hoduję: duże papugi
- Kontakt:
Mati polecam Ci ptaka z domu nie z hodowli. Właściwie socjalizowanego samczyka oratrixa po uzdolnionych rodzicach. Odezwij się na pw dam Ci namiary. Figa masz rację dzisiaj badania to podstawa żeby się nie naciąć .
Dzięki za info, zdaje sobie sprawę że najlepiej kupić z domu, choć wymienione wyżej osoby wykarmiają je ręcznie w domu. Napisałem na priv chętnie poznam kogoś kto jeszcze ma na sprzedaż oratrixy.A tak apropo badań na wirusy to jaki to jest koszt, jedni mówią że około 200zł a od jednego usłyszałem że żeby zrobić badania na wszystkie wirusy to około 500zł. Może chciał mnie odstraszyć może coś podpowiecie ile i jak się nazywają te wirusy na które trzeba zrobić badania
-
- Ptaki które hoduję: duże papugi
- Kontakt:
Badania na wirusy to PBFD, APV, ABV/PDD, nie trzeba moim zdaniem robić pacheco. Lepiej zrobić chlamydia. Koszt u weta to 100 za PBFD, 100zł za APV, 180 ABV/PDD i chamydia 120zł To przykładowe ceny gabinety się różnią.
Dzień dobry :)
Szukałem, szukałem i trafiłem do Was.
Ja po pomoc.
Otóż wreszcie nadszedł ten dzień w którym zdecydowałem się spełnić moje marzenie i postanowiłem zakupić papugę.
Poszukałem, poczytałem i zdecydowałem się na ręcznie karmioną nimfę.
Problem w tym, że chciałbym kupić ptaka tak jak trzeba: zdrowego, z dobrej hodowli i jeśli to możliwe, fajnie by było nie jechać po niego na drugi koniec Polski. A jestem z Grodziska Mazowieckiego koło Warszawy.
Wszystko już mam przygotowane: wiedza jest, urządzona klatka czeka ale nimfy kupić nie mogę. Jest dobry sklep w stolicy ale nimfy wykarmione przez człowieka znikają w ciągu kilku godzin. Obawiam się, że w ten sposób to ja do świąt papugi nie kupię.
I tu moje pytanie. Czy jesteście w stanie polecić dobrego hodowcę nimf tak do 200 km od Warszawy?
Wątek przeczytałem cały ale patrząc na daty wpisów, temat wymaga lekkiej aktualizacji
Pomożecie?
Nowy w temacie jestem a chciałbym papugę już bo jak jeszcze trochę poczekam to biedny ptasior mnie przeżyje... ;D
Pozdrowienia :)
Szukałem, szukałem i trafiłem do Was.
Ja po pomoc.
Otóż wreszcie nadszedł ten dzień w którym zdecydowałem się spełnić moje marzenie i postanowiłem zakupić papugę.
Poszukałem, poczytałem i zdecydowałem się na ręcznie karmioną nimfę.
Problem w tym, że chciałbym kupić ptaka tak jak trzeba: zdrowego, z dobrej hodowli i jeśli to możliwe, fajnie by było nie jechać po niego na drugi koniec Polski. A jestem z Grodziska Mazowieckiego koło Warszawy.
Wszystko już mam przygotowane: wiedza jest, urządzona klatka czeka ale nimfy kupić nie mogę. Jest dobry sklep w stolicy ale nimfy wykarmione przez człowieka znikają w ciągu kilku godzin. Obawiam się, że w ten sposób to ja do świąt papugi nie kupię.
I tu moje pytanie. Czy jesteście w stanie polecić dobrego hodowcę nimf tak do 200 km od Warszawy?
Wątek przeczytałem cały ale patrząc na daty wpisów, temat wymaga lekkiej aktualizacji
Pomożecie?
Nowy w temacie jestem a chciałbym papugę już bo jak jeszcze trochę poczekam to biedny ptasior mnie przeżyje... ;D
Pozdrowienia :)
Dzień dobry.
Temat dawno nieaktualizowany,więc chciałbym się dowiedzieć na temat wyboru hodowli Ary. Wszystko już jest gotowe został tylko zakup.
Dostępne są tylko w 5 może 6 hodowli więc skromny wybór a zarazem opinie będą trafne i małe prawdopodobieństwo kupna od pseudohodowcy na lewych dokumentach czy chorego ptaszka.
Dziękuję serdecznie za pomoc.
Pozdrawiam
Temat dawno nieaktualizowany,więc chciałbym się dowiedzieć na temat wyboru hodowli Ary. Wszystko już jest gotowe został tylko zakup.
Dostępne są tylko w 5 może 6 hodowli więc skromny wybór a zarazem opinie będą trafne i małe prawdopodobieństwo kupna od pseudohodowcy na lewych dokumentach czy chorego ptaszka.
Dziękuję serdecznie za pomoc.
Pozdrawiam