Wiosenne grzanie kuperków ;>)))
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- musia
- Ptaki które hoduję: afrykanka senegalska
- Kontakt:
Wiosenne grzanie kuperków ;>)))
Witajcie
Wiosna za oknem, słonecznie.
I tak przemyśliwuję sobie nad tym : Czy już wystawić obie klatki na balkon czy jeszcze za wcześnie.
Falistki już maja za soba kolejne wiosny ( choć nie pamiętam pierwszego wystawienia 2006 czy 2005)
Ale senegalek to majowe ptasie , więc mam opory.
A jak wy. Planujecie wystawienie klatki.
Oczywiście jak zawsze byłby osłonięte od 2 stron materiałem.
Wiosna za oknem, słonecznie.
I tak przemyśliwuję sobie nad tym : Czy już wystawić obie klatki na balkon czy jeszcze za wcześnie.
Falistki już maja za soba kolejne wiosny ( choć nie pamiętam pierwszego wystawienia 2006 czy 2005)
Ale senegalek to majowe ptasie , więc mam opory.
A jak wy. Planujecie wystawienie klatki.
Oczywiście jak zawsze byłby osłonięte od 2 stron materiałem.
senegalek+ jamnik szorstkowłosy standard Bimber
-
- Ptaki które hoduję:
- Kontakt:
od paru ostatnich wspaniale ciepłych dni ,wystawiam klatkę z paputkiem na balkon i muszę przyznać ,że pierwsze wrażenie Piotrka było niesamowite ,siedział na patyku cały oświetlony słoneczkiem wśród śpiewu przeróżnych ptaków i o dziwo nie czuł zdenerwowania ptasim świergotem(bałam się że paputka to zdenerwuje) wręcz przeciwnie zadowolony był i zaciekawiony, oczywiście na początku siedziałam przy nim ,by nie czuł się samotnie, ale on najzwyczajnie w świecie zajął się swoimi zabawami ,bacznie przy okazji obserwując świat
oby takich ciepłych dni było przez calutkie lato
pozdrawiam

oby takich ciepłych dni było przez calutkie lato

pozdrawiam
- Boguśka
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
U mnie małe paputki są zadowolone i przebyawają na balkonie pare godzin,duże natomiast "wychodzą"na krótko ponieważ nic nie zrekompensuje im siedzenia w klatce i bardzo głośno okazują swoje niezadowolenie.
-
- Ptaki które hoduję: senegalka
- Kontakt:
Robi się już ciepło i zamierzam wystawić mojego senegalca na słonko w jakiś ładny,pogodny dzień.Zastanawia mnie tylko to czy takie wystawianie papugi na świeże powietrze nie powoduje,że ptak jest bardziej zainteresowany tym co za oknem?(chcę być ostrożna ,bo miałam już nieprzyjemną sytuację z inną papugą)I nie będzie chciał czasem tam zajrzeć,chociażby przez lufcik? po za klatką spędza większość dnia więc tym bardziej się obawiam.W najbliższych dniach będę zabezpieczać okna,jednak nie od razu wszystkie .