Nimfa w złych warunkach :(

o tym co dotyczy wszystkich ptaków

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

zatroskana
Ptaki które hoduję: brak

Nimfa w złych warunkach :(

Post autor: zatroskana » pt lip 22, 2016 13:03

Cześć,
założyłam tu konto żeby się was poradzić bo kompletnie nie wiem co mam zrobić. Moja ciocia ma nimfe. Została ona złapana na dworze parę lat temu i ciocia ją przygarnęła. Teraz pojechała na wakacje i poprosiła mnie żebym się nią zajęła przez 10 dni. Jak wczoraj tam poszłam to myślałam, że się popłacze... Papuga ma niewielką klatkę i praktycznie nic w niej poza 2 ,,kijkami", karmiona jest najtańszą karmą i kolbami, nigdy nie dostaje jabłka, zieleninki itp. (jak jej wczoraj dałam to się tego bała :( ), nie jest wypuszczana a pojemnik na wodę był cały zagrzybiony i aż czarny :( Poszłam do sklepu i kupiłam jej nowy + lepszą karmę + sepie. I teraz pytanie do was- wiecie może co mogę zrobić żeby jej pomóc? Znacie jakąś organizację ratującą ptaki czy coś w woj Opolskim? Nie chce tego zgłaszać bo to moja ciocia i jest naprawdę dobrą osobą ale nie zajmuję się zwierzętami. Myślę, że udałoby mi się namowić ją na jej oddanie ale wątpię żeby ktoś ją chciał bo jest dzika i dziobie...Tak mi jej żal...

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » pt lip 22, 2016 17:41

porozmawiac z ciocią, zasugerowac jej oddanie ptaka w dobre ręce.
zgłosic ? komu i co powiesz ? - ptak ma co jesć ma co pić, nie ma przepisu który okresla dietę ptaka, ile jakich warzyw i owoców ma dostać, jakiej wielkości ma być klatka i czy tego że ma być wypuszczany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Ogólnie o wszystkim związanym z ptakami”