nierozłączki Szczecin

o tym co dotyczy wszystkich ptaków

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

GoldAngelo
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche

Post autor: GoldAngelo » pt sty 21, 2011 22:41

Gardenia, co prawda to nie na temat, ale jeśli komuś zależy na większej sumce przy końcu miesiąca to właśnie takim sprzedawcą jest.

Lutino to już 90 % samczyk, ale nie chciał mi jeść z normalnego wewnętrznego karmnika, za to chętnie przesiaduje w takim baseniku, nie wykorzystywanym, ale utrzymywanym w czystości (inne ptaki nigdy go nie lubiły, więc leżał w półce wyparzony). Za to jemu się spodobał jak spadł na dno i jak coś go przestraszy(chociażby szczeknięcie psa przez otwarte okno) to się tam chowa (mimo, że jest przezroczysty w górnej części-możecie mi wierzyć, zabójczo to wygląda jak się przytula do ścianki... No, ale do rzeczy-odkąd zaczął przesiadywać w baseniku to tam przeniosłem mu pożywienie i to tam je zjada. Chyba czuje się tam najbezpieczniej, ale widać, że brakuje mu towarzystwa...

Chciałbym, żeby partnerka była jak najbardziej podobna do tej straconej, czyli innymi słowy... Po prostu naturalnie upierzona. Mimo 39 stopni mojej gorączki odwiedziłem dzisiaj po szkole tego hodowce. Niestety, zostały mu tylko pary lęgowe... Czekam teraz na giełdę... I mam nadzieję, ze przestanie padać, bo inaczej płuca chyba wypluję...
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Ogólnie o wszystkim związanym z ptakami”