Kanarki kolorowe hodowla
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- apol
- Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne
Kanarki kolorowe hodowla
Witam ostatnio zobaczyłem kanarka czerwonego intensywnego mam pytanie dotyczące hodowli ponieważ sam chciał bym kupić sobie taką parkę kanarków. Pytania:
1 Jakie wymiary klateczki.
2 Czy na zimę samca od samicy oddzielić?
3 Jaki pokarm? może być od falistych?
4 Od kiedy zaczynają się lęgi?
5 W jakiej cenie jest taki ptaszek?
6 Ma ktoś na forum jakieś ciekawe mutacje?
z góry dziękuje
1 Jakie wymiary klateczki.
2 Czy na zimę samca od samicy oddzielić?
3 Jaki pokarm? może być od falistych?
4 Od kiedy zaczynają się lęgi?
5 W jakiej cenie jest taki ptaszek?
6 Ma ktoś na forum jakieś ciekawe mutacje?
z góry dziękuje
Ostatnio zmieniony czw mar 14, 2013 17:24 przez apol, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
1.Może być taka jak dla falistych
2.Można oddzielić ale mogą być razem
3.Nie, dla kanarków jest inny pokarm
4.Jak sa w domu to pora roku nie ma znaczenia
5.Zależy u hodowcy ok. 80-100 w sklepie z 50 % drozej - samczyk, samiczki duzo tańsze
6,to jest mutacja- czerwony intensywny
Po pierzeniu będzie nadal intensywny ja zapewnisz mu specjalny czerwony pokarm - dodatkowo a nie zamiast pokarmu podstawowego
2.Można oddzielić ale mogą być razem
3.Nie, dla kanarków jest inny pokarm
4.Jak sa w domu to pora roku nie ma znaczenia
5.Zależy u hodowcy ok. 80-100 w sklepie z 50 % drozej - samczyk, samiczki duzo tańsze
6,to jest mutacja- czerwony intensywny
Po pierzeniu będzie nadal intensywny ja zapewnisz mu specjalny czerwony pokarm - dodatkowo a nie zamiast pokarmu podstawowego
- apol
- Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne
AL czyli moge mu podac wiecej marchewki i pomidora?
AL i MIREK40 macie jakies kanarki? 150 zl za zeszlo roczna pare lizardow to duzo od zwiazkowcy
Połączyłam oba posty
AL i MIREK40 macie jakies kanarki? 150 zl za zeszlo roczna pare lizardow to duzo od zwiazkowcy
Połączyłam oba posty
Ostatnio zmieniony pt mar 15, 2013 04:43 przez apol, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
apol pisze:150 zl za zeszlo roczna pare lizardow to duzo od zwiazkowcy
To nie jest dużo to normalna cena.
apol, jak chcesz kanarki to zakup sobie kolorowe .Lizardy to piękne ptaki zaliczane do kanarków kształtnych ale bardzo wymagające w hodowli sa bardzo "miękkie".
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
apol, Pomidor nie ma wypływu na kolor a marchewki tyle nie zje aby było to aż tak widoczne, Ja mam glostery, latem są w wolierze a zimą samiec z samiczka w jednej klatce i samiec spiewa cały czas.
-
- Ptaki które hoduję: kanarki,papugi,kury ozdobne
- Kontakt:
apol- mam większośc żółte i pomarańczowe kiedyś były czerwone, nie podaje im ''chemi'' tylko w okresie pierzenia dostają marchew , trochę to wpływa na barwę, ale nie tak intensywnie jak typowe barwniki co skracają ptakom życie, mam samczyka który ma 11 lat i nadal bardzo ładnie i czesto śpiewa , jeżeli bym mu podawał barwnik to pewno by tego wieku nie dożył. wiec decyzja należy do ciebie co mu podasz.
- Al
- Kontakt:
Kg na jednego kanarka to stanowczo za dużo,ale to jest dodatek do paszy podawany w małych ilosciach a nie karma podstawowa.Nie podaje jej się w czasie całego sezonu tylko w okresie pierzenia