Kardynały
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Widziałam je u znajomego w wolierze, woliera zew. całoroczna bez ogrzewania.Wiosną miały jajka ale czy coś się wyległo tego nie wiem.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Gerard, poszukaj w Nowej Exotcie. Kiedyś była tam reklama firmy zajmujęcej się sprowadzaniem ptaków. Prowadzi ją mój znajomy , nazywa sie Szajer. Kiedyś mieszkał w Skierniewicach z tego co słyszałem to przeprowadził się gdzieś w Polskę. Jednak z tego co wiem to nadal się zajmuje ptakami.
Jakieś 20 lat temu byłem u niego i miał piękną hodowlę kardynałów.
Jakieś 20 lat temu byłem u niego i miał piękną hodowlę kardynałów.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Gerard, mój kolega z oddziału może znasz Eugeniusz Staniek ma kardynały.Wiem że miał jedno młode które po 1,5 miesiąca padło(zabite czy samo padło sam nie wie).Później para miała 5 jajek ale po czasie znikły.Teraz dokupił w Holandii 3 sztuki(2 samiczki i samczyka) w sumie na dzień dzisiejszy ma 5 szt kardynałów.
WOJTEKZ-spotykałem p.Leszka Szajera w Tarnowie na giełdzie i nawet pamiętam że kiedyś miał kardynały na sprzedaż . Też myslę że zajmuje sie dalej ptakam ( a wiem że jest specjalistą od różnych prostodziobych) bo nawet po paru latach niespotykania Go widzialem jak spacerował po gieldzie w Przerowie we wrzesniu. Dzięki za przypomnienie o tym kontakcie .
coco39- osobiscie nie znam ale jeżeli On reklamował sie pod nazwą firmy Stanex to widziałem te reklamy bodajże w Faunie i Florze . , a czy wiesz jaki(e) gatunek(ki) hoduje ? Pozdrawiam
coco39- osobiscie nie znam ale jeżeli On reklamował sie pod nazwą firmy Stanex to widziałem te reklamy bodajże w Faunie i Florze . , a czy wiesz jaki(e) gatunek(ki) hoduje ? Pozdrawiam
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Czy ma firmę pod tą nazwą szczerze powiedziawszy nie wiem faktem jest że handluje ptakami jak również je hoduje.Poza tym sędziuje egzotykę na wystawach na pewno zna go Jerzy(JC może i WojtekZ z racji tego że przebywa na gięłdzie w Łodzi)
Co do gatunku to prawdopodobnie będę z nim rozmawiał w niedzielę to zapytam jeśli skleroza się nie odezwie
Co do gatunku to prawdopodobnie będę z nim rozmawiał w niedzielę to zapytam jeśli skleroza się nie odezwie

- zby60
- Ptaki które hoduję: kiedyś hodowałem nimfy
- Kontakt:
Czy ktoś wie jak się nazywa ten ptak ?
http://www.garnek.pl/ewax100/13598809
http://www.garnek.pl/ewax100/13598809
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
wojtek, Jeżeli pytasz o Zwolle to podobno mizernie
kardynały były ale pojedyńcze ,były dwie albo 3 pary tych czerwono czubych i trochę zielonych ale karmazynów było 3-4 pojedyńcze sztuki i podobno same samce. Znajomi co jechali po kardynały nie przywiezli nic
kardynały były ale pojedyńcze ,były dwie albo 3 pary tych czerwono czubych i trochę zielonych ale karmazynów było 3-4 pojedyńcze sztuki i podobno same samce. Znajomi co jechali po kardynały nie przywiezli nic