Młoda mnicha

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

juszel
Ptaki które hoduję: mnicha nizinna

Młoda mnicha

Post autor: juszel » pn wrz 30, 2019 19:14

Witam
Od wczoraj jestem posiadaczką mnichy nizinnej
Bo.mloda papużka ręcznie karmiona (ma jakieś 1.5 mies) da się głaskać, wziąć do ręki itp
Wiem,że powinniśmy jej poświęcić max swojego czasu
Ale pytanie moje jest takie - ona jest jeszcze młodziutka , nie chciałabym ją zamęczyć albo " zaglaskac na śmierć"
Dzisiaj wyciągnęłam ja z klatki i tak sobie chodził po mnie , coś tam dziobał , dał się głaskać itp Ale przecież papużka musi jeść i pić . A nie chce jej uczuć jedzenia poza klatką (tzn narazie , później pewnie będzie jadła nasze smakołyki ) ale póki co chce żeby wiedziała gdzie się śpi,je itp Jak długo mogę ją tak jednorazowo zabawiać ,żeby mi nie padł z głodu 😉

Drugie pytanie - ile taka papuga śpi w ciągu dnia ?
Zauważyłam że papuga zalicza takie mini drzemki Dzisiaj nawet mi na ramieniu zamknęła oczka

Trzecie - moja papuga tak trochę pokracznie chodzi 😆 jest to zabawne ,ale zastanawiam się czy jest to normalne , że jeszcze tak chodzi ? Za to wspina się po wolierze na medal 😁 ale boje się że spadnie i się połamie (woliera ma 1.5 m wysokości , 1 m szerokości i 60 cm głębokości ) ale chciałabym żeby była wolnolatajaca papużka (wcześniej miałam falista i nasz dom był jej domem , w klatce tylko jadła nawet spała na swoim ulubionym sztucznym drzewku )

Pewnie będę miała jeszcze setki pytań Czytam forum itp ale liczę na pomoc ekspertów 😁

Awatar użytkownika
Agata82
Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided

Post autor: Agata82 » pn wrz 30, 2019 20:28

Nigdy nawet niech ci nie przyjdzie do głowy podawanie papudze ludzkich smakołyków !!!

Jest mała, to śpi - różnie to u nich bywa. Jak nie będzie chciała pieszczot i towarzystwa t sobie pójdzie i już. Skoro siedzi to znaczy że chce.

juszel
Ptaki które hoduję: mnicha nizinna

Post autor: juszel » czw paź 03, 2019 18:14

A kiedy taka papuga zacznie latać ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla Mniszek”