Papuzki faliste , duzy problem , czarny jezyk , malutka itd.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Karina409
Ptaki które hoduję: Papużki Faliste
Kontakt:

Papuzki faliste , duzy problem , czarny jezyk , malutka itd.

Post autor: Karina409 » pn lut 18, 2013 17:51

Mam duży problem ;/ Kupiłam dziś w sklepie papugę , przywiozłam do domu i włożyłam do klatki z dwiema innymi . . . Samiczka zaczela go dziobać , papużka jest dziwna , ma czarny język tak do polowy , tak jakby coś miała tam na nim , albo związany był i nie wiem jak jej pomóż . Jest dziwny , prawie wgl nic nie śpiewa/mówi (nie wiem jak to nazwać) , piórka ma zniszczone , cala brudna tak jakby się nie umiała umyć czy coś zrobić z sobą , taka zaniedbana ; ( Pomóżcie mi , bo naprawdę nie wiem co robić ; || Moze chora na coś ? Mogę wstawić zdjęcia jak będzie trzeba ; (

Awatar użytkownika
sqrczybyk
Ptaki które hoduję: Żako Kongijskie, Kakadu żółtolica
Kontakt:

Post autor: sqrczybyk » pn lut 18, 2013 20:28

To zakup zrobiłaś pierwsza klasa ;-)
To co opisałaś powyżej,to zasady podstawowe przy zakupie ptaka-którego to nie kupuje się w takim stanie. Po zakupie papużki powinnaś zastosować kwarantannę,czyli nie wkładać jej do klatki z innymi ptakami,tylko do osobnej najlepiej w innym pomieszczeniu (na dwa tygodnie). Fotki jak najbardziej wskazane :->

Awatar użytkownika
WOJTEKZ
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
Kontakt:

Post autor: WOJTEKZ » pn lut 18, 2013 20:33

Papużka na pewno jest teraz w wielkim stresie, więc przez jakiś czas będzie cicha i możliwe że nawet nie będzie jeść. Co do wyglądu to opisałaś wygląd chorego ptaka. Możliwe że też nic jej nie jest. Postaraj się wkleić jakieś fotki tej nowej papużki.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla papużek falistych”