Witam!
Mam dobraną parę nierozłączek Fischera.
Pomimo, że ptaki mieszkają ze sobą w klatce już miesiąc, smyrają się wzajemnie,
latają razem po mieszkaniu i robią wszystkie swoje papuzie sprawy w wielkiej zgodzie - nawet jedzą i piją wspólnie i jednocześnie z jednego pojemnika, do tej pory nie zachodziło pomiędzy nimi do kopulacji.
Co więcej samica którą kiedyś miałem, pomimo, że była sama co jakiś czas znosiła mi niezapłodnione jajko.
"Nowa" samiczka do tej pory nic nie zniosła.
Ptaki są regularnie puszczane na loty, mają codzienny dostęp do owoców i/lub warzyw, co jakiś czas dostają gotowane jajko, zieleninę.
Po kształcie głowy, widzę, że to samica. Jednak dla pewności proszę ekspertów o weryfikację.
Edit: Ptaki na razie nie mają budki. Na rynku widzę dziesiątki różnych budek. Bardzo proszę o doradzenie w sprawie rozmiarów budki dla nierozłączki Fischera, oraz napisaniu czy budka ma być pionowa czy pozioma.
Nierozłączki Fischera. Brak kopulacji u parki.
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- apol
- Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne
Co do płci to Ci nie pomogę ale do swoich czerwonoczelnych używam budek do Nimfy takich kupnych i jest oki
Pozdrawiam
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
MoZe danie budki spowoduje ze ptaki zaczną kopulować, teraz nie mają po co
Jednak budka, znoszenie do niej materiału stymuluje do lęgów