Bijące się katarzynki

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
Arbitra
Ptaki które hoduję: Katarzynki

Bijące się katarzynki

Post autor: Arbitra » wt paź 17, 2017 21:13

Witam was ponownie z moim nowym problemem :-p otóż moje 2 katarzynki zaczęły się bić i robią to dosyć często :-/ (jak dla mnie) na początku myślalam ze biją się o huśtawkę wiec dostały druga później o miejsce na linie wiec zrobiłam miejsce dla 2 i teraz za każdym razem o byle co się biją czy takie bijatyki są u nich normalne? Boje się ze później mogę zrobić sobie krzywdę :-( myśle tez o przemeblowaniu klatki ale one nie chcą z niej wyjść :-/). Krew się nie leje ale krzyczą przy tym stukają się dziobami i nie jestem pewna czy nie wyskubuja sobie piór, przepychają się tez nóżkami (podczas jedzenia się nie biją)

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki

Post autor: Boguśka » śr lis 08, 2017 20:42

U mnie jak się biły to 2 na 1 i kiedy oddzieliłam 1 parę to był spokój.Jak by sobie wyskubywały pióra to byś je widziała na dnie klatki i po papudze również widać ubytki w upierzeniu....Kaśki mają różne charaktery jedne są ciche i spokojne inne awanturne i ciężko mi powiedzieć czy to jest zależne od płci.Para która atakowała jedną samiczkę jest parą i po oddzieleniu jej z od tamtej pary bitwy ucichły.Jak nie leje się krew i pióra nie latają to je obserwuj bo może dojrzewają,a może są tej samej płci a może próbują dominować jedna nad drugą ....
Nie zawsze mów co myślisz,ale zawsze pomyśl co mówisz.

http://www.garnek.pl/gusiaxx/a

ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie-zdrowie-hodowla Katarzynek”