Rozterki - wykupywać kalekie i ułomne ze sklepów czy nie wyk
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: kanarki
- Kontakt:
Raffy ja myślę że na to forum rzadko kiedy zaglądają osoby które w taki sposób rozmnażają ptaki a potem "gonią" je po giełdach i sklepach zoologicznych.
Wczoraj byłam w M1 w Zabrzu i widziałam ładnego samca Aleksy, mówię do ojca że ma wybarwioną obroże więc właściwie niewiadomo w jakim wieku jest a na to w słowo wszedł mi Pan Sprzedawca i powiedział że ta papuga nia skończyła jeszcze roku i ma dopiero 13 mieś. Ehh handlarze!
Ptaki siedzą wystraszone w ciemnych klatkach albo oświetlonych taką żarówą że aż w oczy razi, bez żadnych zabawek po 6 - 12 mieś tylko na prosie i słoneczniku - szkoda gadać. Zresztą dotyczy to wszystkich zwierząt sprzedawanych w sklepach zoologicznych. Nigdy nie kupię zwierzaka w zologiku.
Wczoraj byłam w M1 w Zabrzu i widziałam ładnego samca Aleksy, mówię do ojca że ma wybarwioną obroże więc właściwie niewiadomo w jakim wieku jest a na to w słowo wszedł mi Pan Sprzedawca i powiedział że ta papuga nia skończyła jeszcze roku i ma dopiero 13 mieś. Ehh handlarze!
Ptaki siedzą wystraszone w ciemnych klatkach albo oświetlonych taką żarówą że aż w oczy razi, bez żadnych zabawek po 6 - 12 mieś tylko na prosie i słoneczniku - szkoda gadać. Zresztą dotyczy to wszystkich zwierząt sprzedawanych w sklepach zoologicznych. Nigdy nie kupię zwierzaka w zologiku.
Pozdrawiam gorąco
-
- osoba niewiarygodna
- Ptaki które hoduję: Duża egzotyka , Ary ,Żako, Kakadu.
Lena zgadzam się z tobą ale nie zawsze jest tak jak opisujesz . Są nie które sklepy co dbają o papugi ale to prawda że mało jest takich.lena pisze:Raffy ja myślę że na to forum rzadko kiedy zaglądają osoby które w taki sposób rozmnażają ptaki a potem "gonią" je po giełdach i sklepach zoologicznych.