Gdańsk - weterynarze
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
Gdańsk - weterynarze
Nie wiem na ile to jest aktualne ale w Gdańsku masz :
Szpital Weterynaryjny Krzemińskiego- lek. wet. Marcin Krzeniński,
lek. wet. Daria Malocha,
lek. wet. Michał Szopa
ul. Łąkowa 35/38
tel 301 39 09
dr.wet. Mirosław Kalicki
Gdańsk Orunia. Ul Diamentowa 15
Pracował ( nie wiem czy nadal) w oliwskim zoo.
Lecznica Weterynaryjna ,,Amicis"
wet. Zbigniew Zaleski
ul. Elblska 65,
tel 301-91-43
dr Kamiński
Gdańsk - Wrzeszcz ul. Hallera 169
tel 344-29-75
Szpital Weterynaryjny Krzemińskiego- lek. wet. Marcin Krzeniński,
lek. wet. Daria Malocha,
lek. wet. Michał Szopa
ul. Łąkowa 35/38
tel 301 39 09
dr.wet. Mirosław Kalicki
Gdańsk Orunia. Ul Diamentowa 15
Pracował ( nie wiem czy nadal) w oliwskim zoo.
Lecznica Weterynaryjna ,,Amicis"
wet. Zbigniew Zaleski
ul. Elblska 65,
tel 301-91-43
dr Kamiński
Gdańsk - Wrzeszcz ul. Hallera 169
tel 344-29-75
Al mam do wglądu kartę choroby podane leki, rozpoznanie, wyniki które zlecił kiedy je zlecił i co z tego wynikło :( Żako w nocy odeszło :( Właścicielka kontaktowała się też ze specjalistami , którzy na podstawie tych badań które były zlecone wypowiedzieli się odnośnie diagnostyki bardzo negatywnie z powodu braku podstawowych badań w prowadzonej diagnostyce i podjętym leczeniu :( Masz rację to jednostkowy przypadek który znam u tego lekarza, aczkolwiek nie napawa jego "profesjonalizm" optymizmem niestety :(
Wydaje mi sie, ze lekarz powinien przeprowadzić dobry wywiad, poza leczeniem ptak który spadł na wadze tak bardzo jak ten diagnozowany powinien być dokarmiany i lekarz powinien na to zwrócić uwagę jeśli właściciel jest zupełnie zielony. Jest sporo takich ale w postępowaniu tego lekarza, jak chociażby zlecenie posiewów wymazów w trakcie brania antybiotyków i leków przeciwgrzybowych też jak dla mnie jest wątpliwe bo niewiarygodne :( Nie jestem lekarzem, ale znam podstawowe zasady których powinien się lekarz trzymać u tutaj zostały złamane :( To po prostu świadczy o lekarzu źle. Przyznanie się po 3 tygodniach leczenia że zna sie na żabach i słoniach nie na ptakach .... pozostawiam bez komentarza.
Być może ptak gdyby dostał prawidłową pomoc w porę żyłby do dzisiaj.
zaznaczam być może :(
Wydaje mi sie, ze lekarz powinien przeprowadzić dobry wywiad, poza leczeniem ptak który spadł na wadze tak bardzo jak ten diagnozowany powinien być dokarmiany i lekarz powinien na to zwrócić uwagę jeśli właściciel jest zupełnie zielony. Jest sporo takich ale w postępowaniu tego lekarza, jak chociażby zlecenie posiewów wymazów w trakcie brania antybiotyków i leków przeciwgrzybowych też jak dla mnie jest wątpliwe bo niewiarygodne :( Nie jestem lekarzem, ale znam podstawowe zasady których powinien się lekarz trzymać u tutaj zostały złamane :( To po prostu świadczy o lekarzu źle. Przyznanie się po 3 tygodniach leczenia że zna sie na żabach i słoniach nie na ptakach .... pozostawiam bez komentarza.
Być może ptak gdyby dostał prawidłową pomoc w porę żyłby do dzisiaj.
zaznaczam być może :(
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
pysia34, Rozumiem ale to jeden wypadek, który masz udokumentowany, nie można na podstawie jednego przypadku niszczyć opini człowiekowi. Może na to jedno nieudane leczenie ma 100 dobrych, tego nie wiemy
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
zgadzam sie z Al, jeden przypadek nie może przekreślac lekarza.Popatrz na specjalistów od ludzi wibitni a popełniają błędy a może to nie błędy tylko organizm danego pacjenta wysyła kłamliwe objawy
Wiem zaraz przytoczysz 1 000 000 przykładów na poparcie swojej tezy ale powiem ci jedno ba nawet zacytuję ciebie "nie jesteś lekarzem" więc tego nie wiesz.

Wiem zaraz przytoczysz 1 000 000 przykładów na poparcie swojej tezy ale powiem ci jedno ba nawet zacytuję ciebie "nie jesteś lekarzem" więc tego nie wiesz.
coco 39 nie zamierzam się spierać bo każdy ma prawo do swojego zdania
nie myli się ten kto nic nie robi...
niech każdy wybiera lekarza jakiego sobie życzy
Więc nie będę ciągnęła tego tematu.
Jak ktoś będzie szedł do tego lekarza na podstawie tych kilku postów zastanowi się co robi i sam podejmie decyzję.
Wiem jedno tak kardynalnych błędów nie powinien popełniać moim zdaniem. Macie prawo do opinii własnej
Ja wyraziłam jedynie swoją opinię z która nikt z dyskutantów nie musi się zgadzać. .... może mam szersze pole widzenia.

nie myli się ten kto nic nie robi...
niech każdy wybiera lekarza jakiego sobie życzy

Więc nie będę ciągnęła tego tematu.
Jak ktoś będzie szedł do tego lekarza na podstawie tych kilku postów zastanowi się co robi i sam podejmie decyzję.
Wiem jedno tak kardynalnych błędów nie powinien popełniać moim zdaniem. Macie prawo do opinii własnej

- malachinka87
- lekarz weterynarii
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty Większe, drób ozdobny
- Kontakt:
Podaję linka http://www.weterynarz-trojmiasto.pl/ do gainetu specjalistycznego od zwierząt egzotycznych w Gdańsku. Pracuje tam min. moja kolezanka Lek. wet. Paulina Plewako która robiła praktyki na całym świecie, zajmuje się zwierzętami egzotycznymi, papugami trochę mniej ale na pewno wie więcej niż większość lekarzy od małych zwierząt. 

-
- Ptaki które hoduję: Ara Chloroptera, Nimfa
Witam.
Chciałbym polecić weterynarzy. Wstawiam linki do stron na których znajduja sie przydatne informacje np. kontakty:
1. http://weterynarze.kotypsy.pl/weterynar ... rskie.html
-p. Michał Michalski (operował Moją Arę). Bardzo polecam. Strasznie zaangażowany, z
własnej inicjatywy dzwonił kilka razy jak Bilka się czuje :)
2. http://weterynarz-trojmiasto.blogspot.de/
-lek. wet. Paulina Plewako (aktualnie opiekuje się Bilką miedzy innymi ). Jak dla Mnie jeden z najlepszych ornitologów
3. http://www.przychodniavet.pl/
-polecam cały personel
4. Specjalistyczna Przychodnia Weterynaryjna
- dr Marcin Pikiel ( wykonywał dla Nas prześwietlenia ). Bardzo miła obsługa
Adres i kontakt:
- 80-524 Gdańsk, Konstantego Ildefonsa Gałczyńskiego 18 (Brzeźno) telefon58 522-12-54, 501-005-212
Chciałbym polecić weterynarzy. Wstawiam linki do stron na których znajduja sie przydatne informacje np. kontakty:
1. http://weterynarze.kotypsy.pl/weterynar ... rskie.html
-p. Michał Michalski (operował Moją Arę). Bardzo polecam. Strasznie zaangażowany, z
własnej inicjatywy dzwonił kilka razy jak Bilka się czuje :)
2. http://weterynarz-trojmiasto.blogspot.de/
-lek. wet. Paulina Plewako (aktualnie opiekuje się Bilką miedzy innymi ). Jak dla Mnie jeden z najlepszych ornitologów
3. http://www.przychodniavet.pl/
-polecam cały personel
4. Specjalistyczna Przychodnia Weterynaryjna
- dr Marcin Pikiel ( wykonywał dla Nas prześwietlenia ). Bardzo miła obsługa
Adres i kontakt:
- 80-524 Gdańsk, Konstantego Ildefonsa Gałczyńskiego 18 (Brzeźno) telefon58 522-12-54, 501-005-212
"Zrób pierwszy krok- Drugi zrobimy razem."