HELP!!
Jak czyścić klatke??
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
KiTiKaT
- osoba niewiarygodna

- Ptaki które hoduję: Samiczka i Samiec -Faliste
- Kontakt:
Jak czyścić klatke??
Jak mam czyścić klatkę gdy mam tam papugi??. Bo ich się nie da wyciągnąć bo są za bardzo płochliwe.
HELP!!
HELP!!
Samiczka Biła
Samczyk Niebiesko-biało szary
Samczyk Niebiesko-biało szary
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
freya pisze:Kiedy zgłodnieją, to same wrócą do klatki. Także najlepiej wypuść je np. w piątek, żeby się przygotować na ewentualne nocowanie papużek poza klatką.
Tak powodzenia zanim złagodnieją to minie miesiąc albo więcejjeśli nie zdechną z głodu.
KiTiKaT, weź i złap ptaki i włóż do innej klatki lub jakieś transportówki na czas czyszczenia przecież ile będziesz czyścił klatkę 10 -15 min
- haaszek
- Ptaki które hoduję: papużki faliste
- Kontakt:
coco39 pisze:KiTiKaT, weź i złap ptaki i włóż do innej klatki lub jakieś transportówki na czas czyszczenia przecież ile będziesz czyścił klatkę 10 -15 min nic się za ten czas ptakom nie stanie a więcej zła narobisz jak będziesz je ganiał po domu przez 2-3 dni zanim złapiesz i wpuścisz spowrotem do klatki bo one same tak szybko nie wrócą.
Świetna droga do oswojenia ptaszków. Najpierw odkurzacz a potem pakowanie do pudełka.
Papużki i tam musza nauczyc się wychodzić, latać i wracać do klatki. Najlepiej zrobić to właśnie w sobote rano, żeby miały czas na polatanie i powrót. W ostateczności zawsze można wieczorem nakryć je po ciemku lekką szmatką i włożyć do klatki.
-
freya
- Ptaki które hoduję: bolborhynchus lineola
- Kontakt:
Nie sądzę żeby falki przeżyły "miesiąc albo więcej". I bez przesady - moje ptaki wszystkie potrafiły wrócić do klatki po jakimś czasie, nie są takie głupie
Trzeba tylko je wypuścić dopiero jak się zapoznają mniej więcej z otoczeniem oraz znajdą karmidełka. No i nie przestawiać klatki milion razy.
"With the birds I'll share it..."
-
GoldAngelo
- -#moderator

- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
haaszek pisze:Świetna droga do oswojenia ptaszków. Najpierw odkurzacz a potem pakowanie do pudełka.
haaszek, Pokaż mi gdzie w temacie jest o oswajaniu ptaków może ja niedowidzę