Paulo nie gniewaj sie, ale w wieku 12-tu lat trudno powiedzieć z całą pewnością, ze nie wyjeżdża sie nigdzie. Powiem CI, że ja jestem bardzo dorosłą już osoba, ba starawą wręcz. Kupilam amazonkę. I narobiłam sobie problemów na dłuuuuuuuuuuuuuugie lata. Niestety jest to bardzo duże wyzwanie i odpowiedzialność, ze o sprzątaniu nie wspomnę. Na zdjęciu wygląda wszystko pięknie w rzeczywistości nieco inaczej. Nie chcę CIe zniechęcać, po prostu widziałam tak wiele dużych papug, które zostały oddane do hodowcy lub TMP. Były w tym ary, amazonki i żako. Tak więc szerokie spektrum. Ich właścicielom zdawało się, ze poradzą sobie, ze ich miłość i pragnienie posiadania papugi wystarczy..... NIestety nie.
Nie ma cichych papug, one z natury swej drą dzioby. Najlepiej czego oczekujesz od swojej papugi, jaka ma być?
Chodzisz z pewnościa do szkoły i jeszcze dłuugo będziesz tam chodzila. Czy podczas swojej nieobecności zamkniesz papugę na 8 godzin ? PIszesz o wybiegu, ok. Jednak są jeszcze zimne pory roku. Wszystko to rozważyłaś sobie ? I teraz najważniejsze jak przygotowałaś sie do posiadania papugi, poczytałaś czym żywi się papugi, poszczegolne gatunki? Zrób to koniecznie. WIem to nudne. Jednak lektura for papuzich jest naprawdę pomocna.
Anka
zanim kupi sie papugę, dobrze jest poczytać i zapoznać się ze wszystkim, aby pózniej nie pisać, że nagle wykryto alergię....