Witam, na początku chciałbym wszystkim serdecznie podziękować za przeczytanie tego posta oraz za pomoc. Chciałbym was prosić o pomoc w wyborze papugi
![Krzywy uśmiech ;]](./images/smilies/krzywy.gif)
Hodowałem już wcześniej papugi, pierwsze były 2 nimfy które rozpaliły moja miłość dla papug
Nimfy hodowałem 3 lata tak jak pisałem były to moje pierwsze papugi, podczas ich hodowli popełniłem wiele błędów ale udało mi się je oswoić i nauczyć paru sztuczek. Nimfy niestety żyły tylko 3 lata gdyż popełniłem kolosalny błąd kupiłem je w zoologicznym, i dałem sobie wcisnąć stare ptaki. Tak co najmniej twierdził weterynarz. Kolejną rasą którą hodowałem były papużki faliste, tutaj już hodowla szła po mojej myśli gdyż miałem już doświadczenie z hodowli Nimf. Niestety falistymi również długo się nie nacieszyłem. Miałem je tylko 3 lata. W moim domu pojawił się noworodek, a jak wiecie faliste to wesołe ptaszęta lubią sobie po krzyczeć
Co już bobasowi mniej się podobało, i musiałem je oddać. Teraz dzieciak już nie jest taki mały i zdecydowałem się na zakup nowej ptaszynki
Opiszę teraz jakie warunki jestem wstanie zapewnić ptaszynie. Mam gotową klatkę o wymiarach 84x59x35 lecz jeśli będzie to konieczne jest możliwość zbudowania własnej klatki o wymiarach 104x120x56. Papuga będzie oczywiście wypuszczana z klatki oraz będzie miała zapewnioną bogata dietę. W naszym domu mieszka 7 osób, zależy mi na tym żeby papuga tolerowała wszystkich a nie tylko wybrało sobie jednego domownika. Dobrze by również było żeby papugę można było stosunkowo łatwo oswoić. Z papugą będę spędzał co najmniej 2h dziennie, ale w domu zawsze ktoś jest więc wydaje mi sie że nie będzie samotna. Mój budżet wynosi 500 zł. Z góry mówię że nie chcę nimfy oraz falistych, chciałbym spróbować raz jeszcze z innym ptakiem