witam,
Mam poważny problem z jedna z moich samiczek. Ostatnio zauważyłem że coś słabiej wolniej a przede wszystkim dość ociężale latała. Dziś zauważyłem że nie ma piórek wokół jej kupra. Teraz z kolei znalazłem na dnie klatki jajko które jest dość zabrudzone kałem. Papużka nastroszyła piórka. Co mogę zrobić na już co jej podać do jedzenia picia coby jej ulżyło?
Papużki mają swoją budkę a od miesiąca skrzętnie budowały gniazdko.
Pozdrawiam dzięki za pomoc!
utkneło jajko
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: papugi, drobna egzotyka
- Kontakt:
Niezwykle ważne przy problemach z znoszeniem jaj jest również podniesienie wilgotności powietrza. Gdy ja rozmnażałem nierozłączki robiłem to na wiosnę i podawałem im świerze gałązki wierzbowe. One je skrzętnie okorowały i wyścielały wilgotną korą gniazdo co znakomicie podnosiło wilgotność w gnieździe. Ułatwia to również późniejsze wykluwanie piskląt.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Gdy nie mamy gałązek możemy podawać wszystko co zielone, trawę, gwiazdnicę, natkę pietruszki. Wszystko co swieże i zielone.