grubość siatki

-można tu pisać o wszystkim tym o czym nie ma mowy w poprzednich forach-

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Patryk1
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

grubość siatki

Post autor: Patryk1 » pt mar 28, 2008 13:24

Witam
mam taki problem,mam taką małą woliere po nimfach.Tak sobie myśle żeby tam dać fifi (amazonkę kurikę) tylko nie wiem czy mi nie przegryzie takiej ciękiej siatki.To jest siatka powlekana o grubości 1.
Może mi ktoś podpowie czy dać ,czy nie z moich obserwacji w domu to ona nie gryzie wogóle siatki w domowej klatce

[ Dodano: Pią Mar 28, 2008 13:43 ]
to jest właśnie ta woliera.A ten ptaszek :mrgreen: to moja córeczka pomaga sprzatać tatusiowi ;-)

Obrazek

Poprawiłam błąd w tytule. Iwona346
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 14:58 przez Patryk1, łącznie zmieniany 1 raz.
Patryk

Anka
Ptaki które hoduję: amazonka mączna
Kontakt:

Post autor: Anka » pn mar 31, 2008 20:02

Amazonka nie przegryzie siatki. Nie ma problemu wg mnie. Jest tylko pytanie czy zamierzasz trzymać ją tam w samotnosci ?? Przeciez piszesz, ze przywykła do Ciebie .
Anka

zanim kupi sie papugę, dobrze jest poczytać i zapoznać się ze wszystkim, aby pózniej nie pisać, że nagle wykryto alergię....

Patryk1
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: Patryk1 » wt kwie 01, 2008 10:02

Właśnie tak sobie myśle czy nie będzie tam tęskniła i nie będzie miała złego samo poczucia w tej klatce.Nie wiem czy nie lepiej by było dawać ja do mniejszej klatki i dawać ja na polę jak ja też będę na polu.
Patryk

Anka
Kontakt:

Post autor: Anka » wt kwie 01, 2008 10:04

To oczywiste, ze musisz być w poblizu, bo inaczej będzie nieszczęsliwa .
Anka

zanim kupi sie papugę, dobrze jest poczytać i zapoznać się ze wszystkim, aby pózniej nie pisać, że nagle wykryto alergię....

Patryk1
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: Patryk1 » wt kwie 01, 2008 10:35

To chyba zrezygnuje z tej woliery.Mam taką klatkę nie za duża ale spokojnie może rozłożyć skrzydła to chyba wystarczy na czas pobytu na polku :mrgreen: właśnie sie wybieramy na pole bo super pogoda i trzeba do wolier dać nowe patyki wysypać piasek i bedzie można wypuszczać paputy na pole
Patryk

Anka
Kontakt:

Post autor: Anka » wt kwie 01, 2008 10:39

TYlko nie postaw Fifi z klatką na trawie. Mogą tam być rózne pasozyty grożne dla papugi. Postaw klatkę jeżeli możesz dość wysoko i nie wystawiaj zbyt długo na słoncu, postaw tak by mogła sobie siedzieć poza zasiegiem promieni słonecznych. Aby mogła sobie wybrać którtko mówiąc, czy chce na słońcu czy w cieniu.
Anka

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące danego gatunku"AMAZONKI"”