Wielkosc oczek siatki i jej grubosc dla zako i......
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Wielkosc oczek siatki i jej grubosc dla zako i......
Witam.
Jaka wielkosc oczek powinna miec siatka na woliere dla zako i jaka powinna byc gruba ta siatka??
Jesli mozna to podajcie rowniez te same info na woliere dla aleksandretty/ rozelli.
pozdrawiam.
Jaka wielkosc oczek powinna miec siatka na woliere dla zako i jaka powinna byc gruba ta siatka??
Jesli mozna to podajcie rowniez te same info na woliere dla aleksandretty/ rozelli.
pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czw sty 20, 2011 07:23 przez ch5oh, łącznie zmieniany 1 raz.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Moim zdaniem jest to idealna siatka na wolierę wewnętrzną ala papug wielkości aleksandrett. Dla żako grubość drutu powinna mieć 4mm a oczka o wymiarach o koło 2,5 x2,5cm i taką grubszą siatkę możemy już stosować do wolier zewnętrznych. Sam mam wszystko porobione z takiej plecionej siatki , kiedyś innej nie było , jednak teraz jest bardzo duzy wybór.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Tu nasz link do producenta www.inter-zoo.pl symbole tych ram to Park 1 TO10 i Park 2 TO13 . Musisz wejść w akcesoria dla psów i kotów.
http://www.inter-zoo.pl/index.php/pl/produkty/17 Ułatwiłem Ci szukanie.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Znajomy robił z tych boksów woliery dla żako i wytrzymywały napór ich dzioba, niestety jego kakadu rozbrajało je całkowicie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- wanted
- Zbanowany
- Ptaki które hoduję:
- Kontakt:
W kraju jest spora ilość producentów siatek do ogrodzenie. Najlepsze są te z oczkiem 2.5x2.5-grubość drutu zależy od tego jaki sobie życzymy, a co z tym idzie...?Wybieramy taki jaki powinien być na dany gatunek ptaków. U nas robią siatki na życzenie więc nie mam z tym problemu. Są też i zgrzewane kraty-takie jak były kiedyś dla lisów na klatki.
ch5oh:siatki powlekane plastikiem nie nadaja sie dla papug , gdyż one szybko wyczają że plastik się odłupuje i to będzie ich ulubiona zabawa.Wkrótce siatka taka zostanie oskubana a jest jakies ryzyko że kawałki plastiku zostaną połknięte. Pytasz o rozelle to w moim przypadku jest tak:mam woliery zewnetrzne z siatki o grubości drutu1.2mm i wielkości oka1.6mm. Trzymam tu z wiekszych to :rozelle białolice , królewskie i szkarłatki królewskie i inne papugi mniejszych rozmiarów(i o słabszych dziobach). Pozdrawiam
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Cena takiego dużego kojca to coś o koło 80zł na giełdzie. Długość poszczególnych elementów to 1m a wysokość 80cm , można to montować w kontownikach perforowanych , aluminiowych lub stalowych (takich pełnych) wszystko zależy od pomysłu wykonywującego.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
Mam jeszcze jedno pytanie:
Czy wielkosc oka 2,5x2,5mm dla papug typu aleksandretta nie bedzie za duza??
Jesli tak, to podajcie jakie powinno byc oko dla takiej papuzki.
I jeszcze jak mozecie to napiszcie konkretnie JAKA WY proponujecie wielkosc oka i grubosc siatki na woliery zewnetrzne oraz wewnetrzne dla zako i dla aleksandrett.
Chodzi mi o podanie prostych przykladow, konkretnych odpowiedzi, bo czuje, ze juz sie troche w tym glubie.
Pozdrawiam
Czy wielkosc oka 2,5x2,5mm dla papug typu aleksandretta nie bedzie za duza??
Jesli tak, to podajcie jakie powinno byc oko dla takiej papuzki.
I jeszcze jak mozecie to napiszcie konkretnie JAKA WY proponujecie wielkosc oka i grubosc siatki na woliery zewnetrzne oraz wewnetrzne dla zako i dla aleksandrett.
Chodzi mi o podanie prostych przykladow, konkretnych odpowiedzi, bo czuje, ze juz sie troche w tym glubie.
Pozdrawiam
- wanted
- Zbanowany
- Ptaki które hoduję:
- Kontakt:
ch5oh, to wszystko zależy od tego gdzie będziesz trzymał te ptaki. Ja jednak jestem tej regóły iż powinny być one o oczkach 2x2 cm lub 2.5x2.5 cm.Przez takie oczko tylko myszy przejdą a nie chcemy miec przecierz drapierzników zjadających naszych podopiecznych-ja tak uważam i takie siatki mam.Mam juz spokój ze wszystkim co mogło by mi ptaki zabić.
Wewnątrz jakiegoś pomieszczenia, siatki te mogą być rozmiarów 4x4 cm.
Wewnątrz jakiegoś pomieszczenia, siatki te mogą być rozmiarów 4x4 cm.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Tu nasz link do producenta www.inter-zoo.pl symbole tych ram to Park 1 TO10 i Park 2 TO13 . Musisz wejść w akcesoria dla psów i kotów.
Już pisałem o tym wcześniej
Już pisałem o tym wcześniej

Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- wanted
- Zbanowany
- Ptaki które hoduję:
- Kontakt:
WOJTEKZ, mi chodzi o coś podobnego, jednakże o wiele większego.Są to kraty jakie wykonuje się do płotów. Można u producenta (przeważnie tam gdzie robią siatki ogrodzeniowe) zamówić gęstość drutu i rozmiar oczek. Jest to przeważnie wielkości 1.8x2metry i jest bardzo łatwe w montażu.
Jest to coś w rodzaju elementów krat dla lisów.
Coś podobnego do tych krat.
http://www.anotis.com.pl/fotki/foto5.jpg
Jest to coś w rodzaju elementów krat dla lisów.
Coś podobnego do tych krat.
http://www.anotis.com.pl/fotki/foto5.jpg
Ostatnio zmieniony sob lis 11, 2006 11:40 przez wanted, łącznie zmieniany 1 raz.
Wanted ale te zgrzewane kraty maja tez swoja cene (nie mala) i zazwyczaj sa w dosc duzych rozmiarach. Juz sie troche tego naszukalem.
A co do pomyslu WojtkaZ to jakos nie za bardzo mi sie widza te kojce, tak szczerze mowiac. Jakos nie widze tego "w kupie". Juz lepiej chyba wyjdzie kupic zwykla siatke, lub wlasnie te zgrzewane kraty.
Mam nadzieje ze cos wymysle:) Niedlugo planuje wolierke zewnetrzna dla rozelli, a wiec bede musial sie w cos zaopatrzyc. Jakbyscie mieli jakies dobre namiary na jakies firmy, aukcje na allegro, ktore sprzedaja siatki lub jakies tansze kraty zgrzewane to prosze dac znac:)
I tak poza tematem:
Jak myslicie, czy jest sens robic wolierke 2x2x2 czy dac po prostu 2x1x2 (szerokosc x glebokosc x wysokosc)??
Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc.
A co do pomyslu WojtkaZ to jakos nie za bardzo mi sie widza te kojce, tak szczerze mowiac. Jakos nie widze tego "w kupie". Juz lepiej chyba wyjdzie kupic zwykla siatke, lub wlasnie te zgrzewane kraty.
Mam nadzieje ze cos wymysle:) Niedlugo planuje wolierke zewnetrzna dla rozelli, a wiec bede musial sie w cos zaopatrzyc. Jakbyscie mieli jakies dobre namiary na jakies firmy, aukcje na allegro, ktore sprzedaja siatki lub jakies tansze kraty zgrzewane to prosze dac znac:)
I tak poza tematem:
Jak myslicie, czy jest sens robic wolierke 2x2x2 czy dac po prostu 2x1x2 (szerokosc x glebokosc x wysokosc)??
Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Wystarczy mieć trochę wyobraźni i smykałkę do majsterokowania
I z tych krat można zrobić extra wolierę 

Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Dostępne są tylko te , które są w katalogu, może producent zrobi coś innego na specjalne zamówienie ale o to musisz już pytać tylko jego.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455