Wiek, płeć i mutacja
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
tina
Nowy nabytek...dopiero w domu zauważyłam że brak jej czarnych plamek na policzkach...
Dodam że woskówka Tiny jest brązowa ale brzegi ma niebieskie dlaczego tak jest???
Połączyłam trzy posty
Nowy nabytek...dopiero w domu zauważyłam że brak jej czarnych plamek na policzkach...
Dodam że woskówka Tiny jest brązowa ale brzegi ma niebieskie dlaczego tak jest???
Połączyłam trzy posty
Ostatnio zmieniony pn mar 01, 2010 07:48 przez Małgosia, łącznie zmieniany 3 razy.
Małgosia
Nie dawno kupiłam papużkę...podobno samiczkę ale to szek i wyczytałam że u nich różnie to bywa z woskówką....A dziś zauważyłam że próbowała dać dziobka starszej samicy ale ta odrazu ją odegnała...Jestem w kropce czy to możliwe że to samczyk???? 

Małgosia
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
lola wygląda mi na samiczkę natomiast chmurka wygląda mi na młodziutkiego samczyka i przede wszystkim wywal te plastykowe paskudztwa zastąp je naturalnymi patykami z brzozy wierzby lub czarnego bzu
Ostatnio zmieniony ndz mar 14, 2010 18:18 przez coco39, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
U samczykow noskowki sa niebieskie, u samiczek brazowe (choc dla mnie po prostu jasniejsze, ale ja jestem facetem i a u nas roznie z kolorami;) Twoj ma niebieskie przebarwienia, ale ptak jest mlody, wiec moga one zniknac. Ale tak ze zdjecia to chyba obstawiam samczyka. Jak bede mial chwile czasu to zrobie zdjecia moich falek tak zeby bylo widac noksowke i wrzuce jeszcze dzis.
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Jest to młodziutka samiczka.Samczyk miałby nosówkę całą wpadającą w niebieskie a u twojego ptaszka widać że nosówka jest lekko biała z odcieniem niebieskiego co wskazuje na młodziutka samiczkę.Podejrzewam że ma ze 3 miesiące.