Dyskusja o cenach Szkarłatek
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Rozelle, Aleksandretty, Ary, Kakadu, Rudosterki, i parę innych
- Kontakt:
dobry ptak - duża cena...
www.CentrumHodowlane.pl oraz www.hodowlapapug.com - nowa odsłona strony - po przeczytaniu forum zapraszam również do mnie;)
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
cocoleo pisze:Ale cóż z tego jak nie idzie dogadać się z Czechem przez telefon
A dlaczego nie idzie

-
- Ptaki które hoduję: szkarłatka, żako kongo
- Kontakt:
Za 800 to wczoraj sprzedałem samicę z 08, to u nas w kraju można kupić taniej papugi niż w Czechach .
Słyszałem,że Polacy wywożą do Czech ptaki i tam sprzedają, nie wiem czy to prawda?
W lato zeszłego roku na Słowacji szkarłatki były po przeliczeniu 400-500pln. a u nas 800-1000pl, to się opłacało. Teraz jak na Słowacji jest euro to już się nie opłaca.
Słyszałem,że Polacy wywożą do Czech ptaki i tam sprzedają, nie wiem czy to prawda?
W lato zeszłego roku na Słowacji szkarłatki były po przeliczeniu 400-500pln. a u nas 800-1000pl, to się opłacało. Teraz jak na Słowacji jest euro to już się nie opłaca.
cocoleo
Piszę poprawnie po polsku.
-
- Ptaki które hoduję: Rozelle, Aleksandretty, Ary, Kakadu, Rudosterki, i parę innych
- Kontakt:
Swego czasu to ja kupowałem szkarłatki po 6000kc ale za pare.... czyli 500zł kus... Czesi pojechali do Zwolle zobaczyli ceny i zmądrzeli... zobaczymy kiedy zmądrzeją Polacy...
www.CentrumHodowlane.pl oraz www.hodowlapapug.com - nowa odsłona strony - po przeczytaniu forum zapraszam również do mnie;)
- coco39
- Kontakt:
cocoleo pisze:Za 800 to wczoraj sprzedałem samicę z 08, to u nas w kraju można kupić taniej papugi niż w Czechach .
Proste liczenie sprzedałeś ptaka za 800 zł czyli po przeliczeniu na Kć wychodzi ok 4700 Kć,a z tego co poprzednicy piszą to cena wynosi średnio 6000 Kć czyli ok 1020 zł.Czyli jak widać w stosunku do cen Czeskich jesteś o 220 zł w plecy

Na tej podstawie odpowiedz sobie czy opłaci się sprzedawać ptaki w Czechach.
- coco39
- Kontakt:
MisiekPapuga pisze:Czesi pojechali do Zwolle zobaczyli ceny i zmądrzeli... zobaczymy kiedy zmądrzeją Polacy...
Tutaj już nie chodzi jakie ceny zobaczyli w Holandii bo każdy ustala ceny na podstawie "swojego podwórka" ale dlaczego ptaki są teraz drogie ? ze względu na słabą złotówkę.przecież ceny ptaków jako tako nie poszły w ciągu roku tak szalenie do góry ale za to kur wymiany niestety na naszą niekożyść się ciągle zmienia.Dla przykładu powiem że na jesień cena za eclektusa wynosiła 15 tys. Kć to teraz jest identyczna,ale po przeliczeniu na złotówki drastycznie wzrosła.

-
- Ptaki które hoduję: szkarłatka, żako kongo
- Kontakt:
WCzechach drogo, na Słowacji drogo, w Niemczech drogo, w Holandii drogo to gdzie mamy kupować papugi? W Polsce też nie jest tanio. A co gorsza to jak jest taniej to ptak ma dużo do życzenia. Nawet na wymianę ptaka to nie ma z kim się wymienić. Co rok to to zamiast byc więcej\a zarazem taniej\ to jest mniej ptaków na sprzedaż.
cocoleo
Piszę poprawnie po polsku.
- walh
- Ptaki które hoduję: Ara ararauny
Ara macao
Ara chloroptera
Amazonka niebieskoczelna - Lokalizacja: Racibórz
JC moze za czysto zielone Kozy bo o takie to trudno.... zresztą zielone to teraz rarytas tak jak kiedys zolte, Niestety ale coraz ciężej znaleść Modrolotki zielone, szukam na czeskich ofertach a u nas tez same żolte
-
- Kontakt:
a przywieź to z Anglii...
Kwestia czasu aż polscy hodowcy zaczną cenić swoje ptaki i swój wysiłek wlożony w ich wyhodowanie...
Kwestia czasu aż polscy hodowcy zaczną cenić swoje ptaki i swój wysiłek wlożony w ich wyhodowanie...