Dodam iż interesuje mnie jak dobrać odpowiedni zestaw na bardzo szybki nurt, wiem ze nurty idą w 2 kierunkach;/ jeden na powierzni a drugi idzie od gruntu i nie umiem dobrac odpowiedniego cieżarka tak aby zostawić w wybranym miejscu zestaw. Zawsze mi go porwie nurt. A co do sygnalizacji brań to też za bardzo sie nie orientuję bo jak probowalem stosowac sygnalizator brań to musialem obciążać bombkę ale to nie dalo zadnego efektu.
Podpatrzyłem sposób łowienia u innych wędkarzy na drgającą szczytówke oraz jaki ołów dają do zestawu aby nie splywał.Dodam że łowie na grunt. ale i tak zawsze splynie troche dalej moj zestaw. Ryby jakie chce łowić to karpie( uciekinierzy z hodowli) a jest ich w tym regionie sporo) oraz najciekawsza i bardzo mocna ryby a mianowicie sum. Dowiedziałem się że musze miec bardzo mocne wędzisko. Prosilbym o dorady i jakie dobrać zestawy do tego. zylkę czy raczej plecionka?
Jako przynętę stosuję wątróbkę. W dzien jak na razie same okonie biorą, zas na samą rosówkę jak jestem na zasiadce na rybach zawsze po braniu jestem bez haka wiec chyba sumy biorą, i przez tarke ucinaja mi zylkę... Prosze o rady. I Wypowiedzi. W tym temacie.
Widać że nasze rzeki coraz bardziej dochodzą do czystości. W moim regionie pojawiaja sie sporadycznie węgorze oraz pstrągi.