-Zapoznajmy się raz jeszcze-
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Boguśka, Ale ja wcale nie mieszkam na wsi,wokoło same bloki,tylko moje osiedle domków fińskich to enklawa zieleni 
-
monika36
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta obrożna niebieska,Nimfy
Ok to ja tez powiem nieco więcej o sobie.Mieszkam w Jaworznie,bardzo kocham zwierzęta wręcz niektórzy twierdzą ze mam totalnego fioła na ich punkcie zwłaszcza jeśli chodzi o psy.Wcześniej miałam owczarki niemieckie w tej chwili posiadam owczarka szkockiego i czekam na mojego wymarzonego nowofundlanda!o którym już od dłuższego czasu marze!mam tez dwa persy(dziewczynki),od 6 lat posiadam nimfy a ostatnio dołączyla do nas Aleksandretta obrożna(niebieska)Kocham je wszystkie i nie wyobrażam sobie życia bez nich!i to by bylo na tyle,hihi!
pozdrawiam wszystkich serdecznie!
[quote="Boguśka"]To są właśnie zalety mieszkania na wsi Można mieć różne pupile nie tylko pieska czy kotka ale i takie piękne bażanciki czy kaczuszki....ALpapugi w jednej wolierze w pełnej komitywie zaintrygowało mnie do zakupów jeszcze pare małych papug [/quote
Masz rację Bogusiu ! to są właśnie całe uroki mieszkania na wsi.
pozdrawiam wszystkich serdecznie!
[quote="Boguśka"]To są właśnie zalety mieszkania na wsi Można mieć różne pupile nie tylko pieska czy kotka ale i takie piękne bażanciki czy kaczuszki....ALpapugi w jednej wolierze w pełnej komitywie zaintrygowało mnie do zakupów jeszcze pare małych papug [/quote
Masz rację Bogusiu ! to są właśnie całe uroki mieszkania na wsi.
Ostatnio zmieniony czw lut 26, 2009 19:34 przez monika36, łącznie zmieniany 1 raz.
Monika
-
Wilu
- Ptaki które hoduję: mnicha :D
- Kontakt:
Witam, powróciłem znowu po prawie 2 letniej przerwie
, ale postaram się poprawić i aktywnie uczestniczyć w forum i pomagać moimi doświadczeniami.
Niedługo będę miał 18 lat, posiadałem wiele różnych stworków, chomiki, myszy, szczury, koszatniczki, świnki, gady, płazy, owady nie będę wymieniał, w każdym razie było tego dużo. Od około 3-4 lat zainteresowałem się papugami i kontynuuję hobby, miałem kilka papug oraz całkowicie oswojoną papugę kozią, która zdechła z powodu zapleśniałego ziarna, zrobiło się tak dziwnie pusto w domu, "oczywiście wina należała do mnie nie sprzedawcy"-choć sprawdzałem ziarno.Ludzie są naprawdę bezwzględni, i tylko czekają na okazję by zarobić , bez względu na zwierzęta, cóż zrobić. się rozpisałem
W każdym bądź razie mam na oku ręcznie wykarmioną aleksandrettę obrożna i jeśli ją kupię od razu się pochwalę
, jestem w technikum informatycznym i jeśli coś mogę pomóc to polecam się ^^.
Chętnie podzielę się doświadczeniami lub po prostu pogadam z osobami z Gorzowa.
To chyba na tyle ^^
Niedługo będę miał 18 lat, posiadałem wiele różnych stworków, chomiki, myszy, szczury, koszatniczki, świnki, gady, płazy, owady nie będę wymieniał, w każdym razie było tego dużo. Od około 3-4 lat zainteresowałem się papugami i kontynuuję hobby, miałem kilka papug oraz całkowicie oswojoną papugę kozią, która zdechła z powodu zapleśniałego ziarna, zrobiło się tak dziwnie pusto w domu, "oczywiście wina należała do mnie nie sprzedawcy"-choć sprawdzałem ziarno.Ludzie są naprawdę bezwzględni, i tylko czekają na okazję by zarobić , bez względu na zwierzęta, cóż zrobić. się rozpisałem
W każdym bądź razie mam na oku ręcznie wykarmioną aleksandrettę obrożna i jeśli ją kupię od razu się pochwalę
Chętnie podzielę się doświadczeniami lub po prostu pogadam z osobami z Gorzowa.
To chyba na tyle ^^
W końcu padło na mnichę
Witam wszystkich na forum.Nie dawno Was znalazlem,poczytalem troche postow,przejrzalem i stwierdzilem ze ok.forum dla mnie.Papugi "siedza" w mojej glowie od dawna tzn.od ok30lat.Gdzes pod koniec 90ych lat mialem 4-5lat przerwy na duze akwarium,ale obecnie jednak zako i zostanie tak na zawsze.Zaczynalem od falistych w 70ych latach,potem byl czas ze mialem ok 12 par legowych,potem mialem parke mnich-dzikusow kupionych na gieldzie w Lodzi,ale jeden leg mialy.Wykarmilem i odchowalem jedna,byla u mnie kilka lat.Rozelle bialolice byly,Aleksa obr.14lat oswojona.To bylo w Polsce.W Angli od 9lat mieszkam z rodzina,a z Olkiem od blisko 3.Acha kanarek i zeberki byly kiedys jeszcze.Mieszkam w Sothend on Sea(essex)Pozdrawiam. 
Pozdrawiam. Artur
- Lamiadzika
- Ptaki które hoduję: Nimfy
- Kontakt:
Ja mialam papuzki faliste ale umarly. Dzis zaadoptowalam suczke bidna wylekniona niedorajdke.
Jak odeszly papuzki chcialam komus oddac klatke i wszystkie atrakcje papuzine. Ale powstrzymalam sie. Nigdy nie wiadomo czy nie bedzie kiedys potrzebna. A tak calkiem powaznie. Strasznie tesknie za gadaniem, spiewem papug. Boje sie kupowac z zoologicznego. Teraz mieszkam pod Krakowem a wiec do sklepow mam blizej.
W miedzyczasie urodzil mi sie synek. Teraz ma 13 miesiecy. Zycie gna do przodu. Czasem warto popatrzec na maluczkich...
Jak odeszly papuzki chcialam komus oddac klatke i wszystkie atrakcje papuzine. Ale powstrzymalam sie. Nigdy nie wiadomo czy nie bedzie kiedys potrzebna. A tak calkiem powaznie. Strasznie tesknie za gadaniem, spiewem papug. Boje sie kupowac z zoologicznego. Teraz mieszkam pod Krakowem a wiec do sklepow mam blizej.
W miedzyczasie urodzil mi sie synek. Teraz ma 13 miesiecy. Zycie gna do przodu. Czasem warto popatrzec na maluczkich...
"I nawet jeśli bedę sama, nie zmienię się"
- Boguśka
- -#moderator

- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
Ja po śmierci rozeli długo nie mogłam się zdecydować na kupno papugi,ale tęskona była tak duża,że zamiast jednej papugi mam teraz 6 i gdyby nie to,ze mieszkam w bloku to było by ich troche więcej...
- Lamiadzika
- Ptaki które hoduję: Nimfy
- Kontakt:
Bogusia. To juz pol roku jak nie ma ptaszkow ze mna. Ja nie mialam nawet odwagi wejsc na to forum. Dlugo dochodzilam do siebie. Teraz jest juz piesek. Ale o ptakach nigdy nie przestane marzyc.
Wlasnie zobaczylam na Garnku Twoje nimfy. Mam miekkie nogi... Sa sliczne!!!!! WSZYSTKIE ZWIERZAKI MASZ UROCZE!!!!!
Połączyłam oba posty
Wlasnie zobaczylam na Garnku Twoje nimfy. Mam miekkie nogi... Sa sliczne!!!!! WSZYSTKIE ZWIERZAKI MASZ UROCZE!!!!!
Połączyłam oba posty
Ostatnio zmieniony pn kwie 19, 2010 05:37 przez Lamiadzika, łącznie zmieniany 1 raz.
"I nawet jeśli bedę sama, nie zmienię się"