DNA pióra - gdzie wykonać ?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
DNA pióra - gdzie wykonać ?
Znacie może namiary najlepiej w Warszawie gdzie można oddać pióra na badanie DNA?
Ostatnio zmieniony czw lis 11, 2010 05:12 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz.
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
- Pietr
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Wieksza, Zeberki Czarnopierśne
- Kontakt:
mam ten adres od Iwonki z tym ,ze to jest w Poznaniu
http://www.cbdna.pl/
jak zawsze sluze pomoca jakby co...
Pozdrawiam
Piotr
http://www.cbdna.pl/
jak zawsze sluze pomoca jakby co...
Pozdrawiam
Piotr
SWIAT NALEZY DO ZWIERZAT! NIE DO LUDZI!
- Boguśka
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
http://katalog.pf.pl/Warszawa/Salvet-Pr ... 0-m19.html
Ja znalazłam w Warszawie w przychodni Salvet-robią tam badania DNA
Ja znalazłam w Warszawie w przychodni Salvet-robią tam badania DNA
-
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Pietr a jaki jest koszt badania w Poznaniu? I czy wynik testu potwierdzony jest jakiśm dokumentem?
m
m
-------------------------------------
www.moje-papugi.pl
www.moje-papugi.pl
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Właśnie czekam na telefon z Poznania. Koszt jednego badania ma wynosić 95zł. Najprawdopodobniej powoli zaczynają się wycofywać z tej usługi, właśnie teraz otrzymałem telefon , niestety już wycofali się z wykonywania tych badań.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
- misia458
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Rudosterki
- Kontakt:
Temat trochę "przeterminowany"
ale może komuś przyda się info.
Badanie DNA z piórek robiliśmy w czerwcu tego roku, w klinice Salvet. Koszt badania to 130 zł. Piórka ( lub próbka krwi) są wysyłane do Niemiec. Otrzymałam potwierdzenie badania na piśmie w postaci wydruku z poczty elektr.

Badanie DNA z piórek robiliśmy w czerwcu tego roku, w klinice Salvet. Koszt badania to 130 zł. Piórka ( lub próbka krwi) są wysyłane do Niemiec. Otrzymałam potwierdzenie badania na piśmie w postaci wydruku z poczty elektr.
koszt badania u Piaseckiego to 100zł, u Ledwoń również 100 i zniżki przy wszystkich wirusach (polioma i pbfd z piór, pacheko-krew), badanie DNA również 100 zł więc nie wiem dlaczego akurat Salvet skoro taki rewelacyjnie cenowy nie jest
w końcu trzeba jakoś spłacić nowy gabinet
A tak na serio cenię lekarzy którzy tam przyjmują Przemek Kozanecki, Agnieszka Czujkowska , mają serce i wiedzę
Badania Ola i Tomasz robią już sami na uczelniach. Mogą też na życzenie klienta (pacjent czasami tylko mówi
) wysłać przez Laboklin lub Vetlab do Niemiec. Ja osobiście przekonałam się jednak, że najlepiej wykonuje te badania Uniwersytet Wrocławski (czyli Piasecki i spółka wraz z molekulogiem) a cały pic polega na właściwym wyizolowaniu dna o co już trudniej gdzie indziej (zainteresowanym dowody na PW)

w końcu trzeba jakoś spłacić nowy gabinet

A tak na serio cenię lekarzy którzy tam przyjmują Przemek Kozanecki, Agnieszka Czujkowska , mają serce i wiedzę

Badania Ola i Tomasz robią już sami na uczelniach. Mogą też na życzenie klienta (pacjent czasami tylko mówi

-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty, Rozelle, Nierozłączki, Świergotki, Katarzynki, Łąkówki, Mnichy
- Kontakt:
Polecam ADC-Holland: http://www.adc-holland.com/
Wczoraj przyszedł mi akurat certyfikat z badania DNA Lorysie Górskiej. Koszt badania wynosi 16 euro, a więc taniej aniżeli w Polsce oraz Czechach.
Wczoraj przyszedł mi akurat certyfikat z badania DNA Lorysie Górskiej. Koszt badania wynosi 16 euro, a więc taniej aniżeli w Polsce oraz Czechach.
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty, Rozelle, Nierozłączki, Świergotki, Katarzynki, Łąkówki, Mnichy
- Kontakt:
Przepraszam za późną odpowiedź, długo nie wchodziłem na forum. Więc tak na stronie mają podanego maila. Trzeba im napisać że jest się zainteresowanym robieniem DNA, wtedy oni wysyłają kilkanaście woreczków na pióra. Po otrzymaniu, papudze, która ma być badana wyrwać należy ok 7 piór z klatki piersiowej, umieszczając je wszystkie w woreczku. Następnie należy na nim napisać dane papugi (nr obrączki, nazwa papugi itp.). Kolejnym krokiem jest wysyłka pocztą do Holandii woreczka z piórkami. Nie kosztuje to wiele, bodajże ok. 2-3zł. Po kilku-kilkunastu dniach doktor z ADC Holland przesyła maila z fakturą. Przelewamy 16 euro (w mBanku przelew zagraniczny 5zł, nie wiem ile to kosztuje w innych bankach) i czekamy maila z wynikiem oraz informacją o wysłaniu certyfikatu. Wszystko sprawnie poszło, zamierzam korzystać z usług tej firmy.