dar dobrych ludzi
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
pysia34
dar dobrych ludzi
Nie wiem w zasadzie gdzie umieścić taki temat więc wrzuciłam ogólnie do ptaków egzotycznych.
Właściwie to przyznam się do jeszcze jednej rzeczy , po tym jak od kolegi Wojtka z Bydgoszczy dostałam pierwszego pisklaka , który się u niego wylęgł, w zamian za troskliwą opiekę nad Keysikiem, który odszedł...
chciałabym zapropagować taki ruch na rzecz ptaków. Coś na kształt - przekaż dalej...
Jeśli będę miała pisklaki od lor, to chciałabym pierwszego przekazać bezpłatnie komuś, kto
zasługuje na to, a kogo być może nie stać jest na zakup.
Oczywiście w sprawdzone doświadczone ręce o kochającym sercu... Dlatego, że ktoś mi przekazał w podobny sposób pisklaka.
Może warto zapoczątkować taką akcję.
A wówczas ptaki trafią do osób, które zasługują w naszej ocenie, a które być może takich możliwości normalnym sposobem by nie miały...
A to Kleopatra od Wojtka - moja mała księżniczka
Właściwie to przyznam się do jeszcze jednej rzeczy , po tym jak od kolegi Wojtka z Bydgoszczy dostałam pierwszego pisklaka , który się u niego wylęgł, w zamian za troskliwą opiekę nad Keysikiem, który odszedł...
chciałabym zapropagować taki ruch na rzecz ptaków. Coś na kształt - przekaż dalej...
Jeśli będę miała pisklaki od lor, to chciałabym pierwszego przekazać bezpłatnie komuś, kto
zasługuje na to, a kogo być może nie stać jest na zakup.
Oczywiście w sprawdzone doświadczone ręce o kochającym sercu... Dlatego, że ktoś mi przekazał w podobny sposób pisklaka.
Może warto zapoczątkować taką akcję.
A wówczas ptaki trafią do osób, które zasługują w naszej ocenie, a które być może takich możliwości normalnym sposobem by nie miały...
A to Kleopatra od Wojtka - moja mała księżniczka
- WOJTEKZ
- -#Administrator

- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Pozwoliłem sobie przerzucić temat. Moim zdaniem ten dział będzie odpowiedni.
Pomysł uważam za dobry , tylko trzeba uważać i to bardzo komu będą przekazywane ptaki. Są to żywe zwierzęta za które my -ludzie ponosimy odpowiedzialność.
Pomysł uważam za dobry , tylko trzeba uważać i to bardzo komu będą przekazywane ptaki. Są to żywe zwierzęta za które my -ludzie ponosimy odpowiedzialność.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
- wojtek
- EKSPERT-HODOWCA
- Ptaki które hoduję: Senegalki
- Kontakt:
pysia34 pisze:od kolegi Wojtka z Bydgoszczy dostałam pierwszego pisklaka
pysia34 pisze:A to Kleopatra od Wojtka - moja mała księżniczka
Na Naszym forum jakiś Wojtek kiedyś pisał o barwnicach, ale przepadł gdzieś. (moze to On)
Jest to bardzo ciekawy temat godzien szerszego omowienia i ustalenia zasad.
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.
-
pysia34
Szczerze popieram tą akcję!
Jest wielu przyjaciół papug, ale nie każdego na to stać, a tacy ludzie najczęściej najlepiej się nimi opiekują.
Gdzieś już działa coś takiego, ale nie pamiętam gdzie, że jeśli kogoś nie stać na ... w tym przypadku to była koza
to jeśli je rozmnoży to ma jedną przekazać kolejnej potrzebującej osobie. I takim o to sposobem z jednej kozy zrobiły się 7 i ten Pan staną na nogi, ale i pomógł innym i tak były przekazywane.. Oczywiście bez pieniążków.
A Kleopatra piękna, jak przystało na księżniczkę
Jest wielu przyjaciół papug, ale nie każdego na to stać, a tacy ludzie najczęściej najlepiej się nimi opiekują.
Gdzieś już działa coś takiego, ale nie pamiętam gdzie, że jeśli kogoś nie stać na ... w tym przypadku to była koza
A Kleopatra piękna, jak przystało na księżniczkę
Wojtek
- PawelHH
- Ptaki które hoduję: różne
- Kontakt:
kiedy coś się wykluje z chęcią przekaże niektóre pisklaki do własciwych domów. Fajny sposób na budowanie wzjaemnej pomocy, dobrych relacji i zdrowej atmosfery hodowli
Oczywiscie u mnie tez to są mniejsze ptaszki ;)
-
GoldAngelo
- -#moderator

- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
Ja rowniez popieram, co prawda na razie nie mam takich cudeniek jak Ksiezniczka Kleopatra, ale mam inne, w moich oczach rowniez Krolewskie paputy;) I chetnie sie dolacze;) Oczywiscie z czasym bylyby to wieksze paputy, ale narazie tylko to na co sam moge Sobie pozwolic;)
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
-
monia77
wiecie co dobra inicjatywa ale moze oddawac za grosza tak na szczeście.Dlaczego tak pisze otóz oddałam moja pare kanarków znajomemu,bo miałam likwidować ptaki.oczywiscie za darmo a tu po 2 tyg dowiaduje się,że zachorowały-udalo sie je wyleczyć.Po czym dostaje znowu wiad,że samiec ma wyłamana nózkę bo zahaczył gdzieś w wolierce-coz przpadki chodza po zwierzetach.Niestety samiec zdechl a samica ma sie dobrze.wiem,że trafiły w dobre ręce inaczej bym ich nie oddała bo były dla mnie ważne a że chciałam wszystko sprzedac to wolałam je oddać komus kto je pokocha i pokochał jak ja.Dlatego mysle,że symboliczna opłata na szczescie,niech to bedzie nawet grosz ale bedzie.
-
sebastian
- Ptaki które hoduję: nimfy białogłowe, nierozłączki,aleksandretty,modrolotki, gołąbki,konury
- Kontakt:
Akcję którą zaproponowała pysia34 oficjalnie rozpoczął Grzegorz
Wczoraj zostałem obdarowany pięknym młodziutkim ptaszyskiem a daroczyńcą był nasz admin Grzegorz oto cudak którego przywiózł Grzesio
Połączyłam oba posty
Wczoraj zostałem obdarowany pięknym młodziutkim ptaszyskiem a daroczyńcą był nasz admin Grzegorz oto cudak którego przywiózł Grzesio
Połączyłam oba posty
Ostatnio zmieniony sob sie 28, 2010 07:18 przez sebastian, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam sebastian
- Grzegorz
- -#Administrator

- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
Za to wyjechałem z ważącą z pół tony ogromną wolierą:-)
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...