Woliera pokojowa, żarówki grzejne
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: nimfy
- Kontakt:
Woliera pokojowa, żarówki grzejne
Poszukuję kogoś kto by potrafił i mógł zrobić mi ładną, estetyczną podświetlaną wolierę pokojową albo poradził chociaż w tej sprawie.Sama tego niestety nie zrobię, a rodzinkę mam"przeciw "więc mi nie pomogą. Pokój południowy mam 4,70 na 3,70 m. Czy da się zrobić taką wolierę dla moich 9 papug(bo są to różne gatunki?),nie rezygnując z żadnej parki? Idzie zima i z pokoju w pomieszczeniu gosp. muszę papugi niedługo przenieść,bo jest ono nieogrzewane i mróz tam wchodzi.Pozdrawiam.EwaP.
Ostatnio zmieniony pt sty 21, 2011 03:37 przez ewap, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Pysia alki mam w pokoju u siebie a tamtych pozostałych 6 w tym pomieszczeniu. No czytałam o oświetleniu ogrzewającym ale nie wiem gdzie by to można było kupić,czy w Lublinie gdzieś dostanie.Ten pokoik w pomieszczeniu gosp.trzeba ,by ocieplić najpierw,okna drzwi nowe.Pozdrawiam.EwaP.
Aha co do woliery pokojowej.Jestem mała,jak wyposażyć taką wolierę i czy dam sobie radę z obsługą.EwaP.
Aha co do woliery pokojowej.Jestem mała,jak wyposażyć taką wolierę i czy dam sobie radę z obsługą.EwaP.
Ostatnio zmieniony pt sty 21, 2011 03:31 przez ewap, łącznie zmieniany 1 raz.
można zastosować tymczasowo na zimę sztuczne oświetlenie i zaizolować zwykłym styropianem okna oświetlenie może być zwyczajne zimę przeżyją bez problemu
sporo hodowców trzyma ptaki w piwnicy nie mówię że to dobre ale jedna z większych hodowli na aviornisie (ary żako i inne ) nie mastałego dostępu do światła
tymczasowe rozwiązanie na jedną zimę nie zabije ptakó a ja stosuję żarówki dla gadów i ptaków pfilipsa 26zł
/ szt na giełdzie w łodzi nocna i dzienna
sporo hodowców trzyma ptaki w piwnicy nie mówię że to dobre ale jedna z większych hodowli na aviornisie (ary żako i inne ) nie mastałego dostępu do światła

tymczasowe rozwiązanie na jedną zimę nie zabije ptakó a ja stosuję żarówki dla gadów i ptaków pfilipsa 26zł
/ szt na giełdzie w łodzi nocna i dzienna
-
- Kontakt:
Czy w sklepie zwykłym kupi żarówki dla gadów i ptaków? oj to rodzinka dopiero by mi dała popalić że żarówki cały czas świece.
Teraz alki przenosić i przyzwyczajać do zimowania w chłodzie? Jakoś nie wyobrażam sobie tego,bo nie puszcze ich do innych a nie jest pomieszczenie oddzielone. Problem też że znalezieniem kogoś kto by mi cokolwiek zrobił.

-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty, nimfy, faliste, swiergotki, rudosterki, barabndy, barnardy, rozelle,
- Kontakt:
Słuchaj ja mam sam papugi w pomieszczeniach nie ogrzewanych. Mam również przerobioną piwnice. W całe przerobienie piwnicy włożyłem jakieś 200zl ale miałem duży problem z rurami bo musiałem je odsłaniać z waty szklanej i osłaniać od nowa czym innym. Mają tam jedno okienko 1m na 0,5. I im podświetlam właśnie żarówkami. W ziemie zatykam okienko szybką a temperatura w zimie nie spadała po niżej 10 stopni. W lecie zdejmowałem szybkę i wstawiałem siatkę. Jak byłem w Czechach to widziałem żerdki podgrzewane ale nie wiem czy to zdawało egzamin ... W lublinie takie żarówki widziałem w Obi na Orkana... A co do tych żerdek to może ty Pysiu powiesz coś więcej jeśli posiadasz jakąś wiedzę na ich temat bo sam był bym zainteresowany ;))) Pozdrawiam
Bo Moja Jedyna Miłość To Jest Motor ! Śląsk&Motor Zawsze Ponad Prawem !
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
pysia34 pisze:aleksandretty możesz w nim zostawić jeśli masz możliwość powieszenia im żarówki grzejnej, to samo dotyczy rozeli
więc nie musić wszystkiego taszczyć do domu
A po co żarówka grzejna rozelle i alki mogą być i na mrozie no chyba że chce puścić je w lęgi ale to już inna sprawa.Przecież w pomieszczeniu gospodarczym mróz nie jest wielki wystarczy odpowiednio bogata dieta, grube konary aby nie przemarzały i nie ma problemu
takie http://www.theonlinepetstore.co.uk/prod ... prodid=337 .Myślę że w olsce też znajdziesz.Nie jest tania niestety.Ja mogę potwierdzic,że jak za każdym razem włączałem żarówkę przy klatce to papuga zaczynała jeść.Weterynarz to polecił jak papuga skubała pióra.Zarówka daje imitację słonecznego światła. 

Pozdrawiam. Artur