Rudosterka brązowoucha
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Boguśka, Nie są identyczne, odróżniam je po obrączce i po zachowaniu, zdjecie z fleszem i dlatego tak wyszło. Nie atakują się, nowa praktycznie cały czas na ramieniu.
Maniek jest cudowny
młodej nie znam ale mam nadzieję kiedyś poznać jeszcze. Daj im czas i tak sukces że się nie łapią za łby
Maniek poradzi sobie z zazdrością, ale uczłowieczone ptaki w takim stopniu nie wiem czy kiedykolwiek stworzą parkę
z tym bywa różnie. Gdy przyzwyczajałam swoje ptaki do siebie to starałam się je jednocześnie głaskać na kolanach w tym samym czasie karmić itp. Np siadały na obu kolanach albo na jednym oparciu krzesła i jedno i drugie do dzioba dostawało po kawałku smakołyku jednocześnie

- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Do hodowców rudosterek
czy u tego gatunku, widać różnice w zachowaniu pomiędzy samcem a samica,która płeć jest bardziej bojowa, która rządzi ?

- Al
- Kontakt:
Trudno powiedzieć, każda siedzi osobno, zbliżają się na odległość dzioba.Ta nowa jest zupełnie inna - tańczy
tzn. wygina się na boki. Kontakt z człowiekiem mają ograniczony do kilku godz. dziennie. Gdy mnie nie ma to siedzą obie, kazda w swojej klatce i obserwują się przez pręty.

- Al
- Kontakt:
Jak narazie nic się nie zmieniło, nowa atakuje Mańka dziobem jak za bardzo się zbliży. jedyna różnica pomiędzy nimi to to, że maniek jest bardzo cichy a nowa potrafi drzeć się długo i głośno.
- Boguśka
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
Al a Maniek to samiec czy tylko tak go nazywasz?Bo mój Ziomuś(tylko z imienia)też jest raczej cichy i kiedy tak myśle nad towarzystwem dla niego to obawiam się żeby nie było powtórki (chodzi mi o aleksy)...
- Al
- Kontakt:
Nic się nie zmieniło
ma 2 samotne ptaki.
Ograniczyłam swoje kontakty z Nowym do min. całą uwgę poświęcam Mańkowi aby nie czuł się odrzucony. ale nawyk skubania nie nie minął, zaczął się nawet bardziej skubać, siedzi na ramieniu i aż pisknie gdy wyrywa sobie piórko.
Wynika z tego,że zakup 2 ptaka był błędem

Ograniczyłam swoje kontakty z Nowym do min. całą uwgę poświęcam Mańkowi aby nie czuł się odrzucony. ale nawyk skubania nie nie minął, zaczął się nawet bardziej skubać, siedzi na ramieniu i aż pisknie gdy wyrywa sobie piórko.
Wynika z tego,że zakup 2 ptaka był błędem
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
- Al
- Kontakt:
GoldAngelo, One są osobno i nie zwracają na siebie uwagi, w dodatku oba są bardzo ciche, jeden siedzi mi na głowie, drugi w pokoju na ręce męża 

- beatrix465
- Ptaki które hoduję: Faliste, nimfa, rudosterka zielonolica
- Kontakt: