Papugi kupowane z Allegro .....

Gdzie i jak kupować ptaki.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Bryan
Ptaki które hoduję: -

Post autor: Bryan » ndz sty 02, 2011 23:59

Witam!

Dziękuję za informację. Natrafiłem jeszcze na jedną stronę http://www.sprzedazpapug.pl/. Jest to strona Panów z Bydgoszczy zajmujących się hodowlą wielu gatunków ptaków ( Zrzeszeni w Związku Hodowców Ptaków Egzotycznych PZHKiPE). Czy macie jakieś informację o tej hodowli, czy godna zaufania ??

Z góry dziękuję za iformację

kopi
Ptaki które hoduję: papugi

Post autor: kopi » pn sty 03, 2011 13:31

Na giełdzie gołębi przy Hubskiej przyjeżdża grupa hodowców gołębi z Bolesławca jest między nimi jeden co hoduje też papugi w tym Aleksandretty również. Ale kontakt z nim dopiero na wiosnę na placu.

Saphira
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrozna

Post autor: Saphira » czw sty 06, 2011 20:56

Bryan zakupilam od tych panow swoja alekse... wstyd sie przyznac, ale na allegro gdyz nie mialam nawet jak po zwierzaka pojechac. paputek byl i dalej jest w swietnym stanie wiec nie mam do nich zastrzezen:)

GoldAngelo
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche

Post autor: GoldAngelo » czw sty 06, 2011 21:33

Znajomy hodujący drób ozdobny i gołębie często sprzedaje i kupuje ptaki przez allegro. Z transportem nie było problemu, zawsze dochodziły po 24 godzinach.
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.

Bryan
Ptaki które hoduję: -

Post autor: Bryan » pt sty 07, 2011 20:00

Witam!

To, że praktykuje się wysyłkę zwierząt pocztą to wiem, ale należę do grona ludzi którzy tego nie popierają głównie z jednego powodu. Poczta niema w zwyczaju troszczyć się o przesyłki. Nie raz przesyłki docierały do mnie pogniecione, poobijane a nieraz i zniszczone. Pozatym niewierze w zapewnienie, że paczka dojdzie w 24h ( często zdażało sie, że polecone priorytety na warunkach szczególnych docierały do mnie po 2-3 dniach). Najlepszym rozwiązaniem była by przesyłka konduktorska. Bo tam zwierze spędza minimalną ilość czasu w pudle ale nie wiem jak kolej zapatruje się na zwierzęta..oficjalnie nie podlegają one przewozowi. Ale mniejsza o to !! Pofatygowałem dziś się do Bydgoszczy zobaczyć tą hodowle. I szczerze chyba dobrze,że to zrobiłem bo jestem spokojniejszy teraz. Hodowla wygląda dość imponująco! Widziałem tylko część jej ale mnogość odmian papug robi wrażenie. No i ta da da da przywiozłem stamtąd mojego nowego pupila - Lucka ( normalnie zdrobnienie od Lucjana ale jak będzie psocił to będzie od Lucyfera :):):) ) Jest to niebieski samiec z 2010 więc ma ok roku max. Obroży jeszcze niema ale na 95% to samiec. Widziałem go w wolierze z innymi ptakami dość ruchliwy w dobrej kondycji, upierzenie gładkie niepostrzępione. Starałem się ocenić ptaka według zaleceń WOJTKAZ i Aleksa przeszła wszystkie "badania" pozytywnie. Co prawda jest u mnie od jakiś 20 min i mimo początkowego napuszenia, powoli zaczyna rozciągać skrzydła po podróży i z ciekawości zagląda tu i tam. Mam nadzieję, że szybko przyjdzie jej stres po podróży. Póki co zdjęć nie daję gdyż wolę dziś nie zbliżać się za bardzo do klatki a tym bardziej walić fleszem więc pewnie niebawem zamieszczę. :)

Pozdrawiam Bryan!

Awatar użytkownika
JC
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: gołębie egzotyczne, papugi małe i srednie, zeberki
Kontakt:

Post autor: JC » pt sty 07, 2011 21:13

Oczywiście, że odbiór osobisty jest najlepszym rozwiązaniem, ale że Ci się chciało jechać aż do Bydgoszczy, gdy we Wrocławiu i w jego pobliżu jest sporo hodowców. Wystarczyło kliknąć w baner na dole i byś znalazł na pewno kilku hodowców w pobliżu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Zakup ptaków-”