Skrzynkowa klatka dla papug - co sądzicie ?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: nierozlaczka
Skrzynkowa klatka dla papug - co sądzicie ?
cześć napiszcie proszę co sądzicie o skrzynkowych klatkach dla papug, ze wzgledu na straszne brudzenie ścian przez moje papugi zastanawiam się nad kupnem skrzynkowej klatki
Ostatnio zmieniony wt wrz 27, 2011 08:51 przez renata, łącznie zmieniany 1 raz.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
essex1 pisze:klatki skrzynkowe są nieodpowiednie dla papug.Klatki zabezpiecza się plexi z trzech stron do wysokości np.30 cm.
A mozesz to rozwinąć bo jak dal mnie to klatki skrzynkowe są super.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
-
- Ptaki które hoduję: nierozlaczka
Wojtek czy ty masz takie klatki skrzynkowe?
w takiej klatce skrzynkowej chce trzymać 2 nierozłączki
Połączyłam oba posty
w takiej klatce skrzynkowej chce trzymać 2 nierozłączki
Połączyłam oba posty
Ostatnio zmieniony wt wrz 27, 2011 08:52 przez renata, łącznie zmieniany 1 raz.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Mam coś podobnego do skrzynkowych. Kiedyś miałem skrzynkowe i byłem z nich bardzo zadowolony.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
klatki skrzynkowe są dobre na wystawy ptaków,no i ewentualnie -jak ktoś ma w mieszkaniu sporą hodowlę-klatki piętrowo poustawiane jedna na drugiej(sprzątania przy tym jest masa przecież).Ale jak ma się parę nierozłączek ,lub kilka kilka to dać im możliwość pooglądania chociaż pokoju z każdej strony,powspinania się nawet,a dla opiekuna obserwacji z każdej strony(wsadzić plexę i sprawa załatwiona ).Osobiście byłem z tego kiedyś bardzo zadowolony. 

Pozdrawiam. Artur
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
essex1, to co opisałeś to można wszystko zrobić w skrzynkowej klatce odpowiednio ją przygotowując. Wspinając się po prętach w klatce zupełnie odsłoniętej ptaki mają większą możliwość na uszkadzanie piór ogonowych . W klatkach skrzynkowych ptaki wcale nie muszą obserwować całego pokoju (czytaj zagrożenia w otoczeniu) w skrzynkowych będą czuły się bezpieczniej. Co do sprzątanie to nie będzie różnicy (wszędzie będzie syf) a klatki skrzynkowe też mają wyjmowane szuflady szuflady. Lepiej widzieć spokojnego ptaka w klatce skrzynkowej niż szamoczącego się ze strachu odsłoniętej . Takie jest moje zdanie w tym temacie , jednak każdy ma prawo do swojego osądu i wyboru.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455