druga papuga....
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
druga papuga....
W najbliższym czasie planuje zakup drugiej Rudosterki, w związku z tym mam pytania:
- czy druga musi być innej płci (wiadomo najlpiej ale czy koniecznie) i czy może to być inny gatunek Rudosterki?
- czy druga musi być innej płci (wiadomo najlpiej ale czy koniecznie) i czy może to być inny gatunek Rudosterki?
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
fotorobart pisze:W najbliższym czasie planuje zakup drugiej Rudosterki, w związku z tym mam pytania:
Nie musi być to ptak przeciwnej płci(może być tej samej, bo zapewne o to Ci chodzi). Nie musi być ten sam gatunek, ale ja np. preferuję trzymanie gatunków parami (mam tutaj na myśli że minimum 2 osobniki tego samego gatunku).
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
Też tak uważamfotorobart pisze:z jedenej strony parka, myśe że to dla papug lepiej
Niekoniecznie. Potomstwo zawsze możesz sprzedać/oddać. A ptaki bez stymulacji i odpowiednich warunków stosunkowo rzadko do nich przystępują.fotorobart pisze:z drugiej strony ewentualne potomstwo może być problemem...
I tak, i nie. Nawet wśród ptaków zdarzają się przypadki homoseksualizmu i próby kopulacji(były nawet opisywane na forum). Nie wiem jak z Hypoxanthami (chociaż wydaje mi się że powinno to być mniej więcej jak u Zielonolicych) dlatego na temat terytorializmu się nie wypowiadamfotorobart pisze:z drugiej strony dwa samce, to może być walka o ustalenie hierarchii.

Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
- Boguśka
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
Ja zdecydowałam się na zakup drugiej kiedy moja samiczka zaczeła znosić jajka-praktycznie nie było problemu z połaczeniem choć moja była ręcznie karmiona i ma już 3 lata.Samczyk zoztał pozytywnie przyjęty