Aleksa śliwogłowa - pierzenie czy choroba?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: rozella bialolica
Aleksa śliwogłowa - pierzenie czy choroba?
Witam
2 tygodnie temu dostalem pare aleksandrett sliwoglowych. Wszystko byloby dobrze gdyby nie fakt ze jedna z nich ma poszarpany ogon i brak piorek na czubku glowy Nie wiem czy to normalne? Ogolnie ptaki jedza i zachowuja sie normalnie. Jak dlugo trzeba czekac aby piora na glowie odrosly? Od 2 tygodni nie widze aby cos nowego na tym lebku roslo. Hodowca powiedzial ze maja 2 lata tylko dla mnie wydaja sie troche zbyt male powiedzmy ze ta bez ogonka jest wielkosci nierozloaczki. Prosze o odp.
2 tygodnie temu dostalem pare aleksandrett sliwoglowych. Wszystko byloby dobrze gdyby nie fakt ze jedna z nich ma poszarpany ogon i brak piorek na czubku glowy Nie wiem czy to normalne? Ogolnie ptaki jedza i zachowuja sie normalnie. Jak dlugo trzeba czekac aby piora na glowie odrosly? Od 2 tygodni nie widze aby cos nowego na tym lebku roslo. Hodowca powiedzial ze maja 2 lata tylko dla mnie wydaja sie troche zbyt male powiedzmy ze ta bez ogonka jest wielkosci nierozloaczki. Prosze o odp.
-
- Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
- Kontakt:
Wrzuć jakieś zdjęcia to hodowcy posiadający "śliwki" pomogą Ci bardziej, piórka odrosną w zależności od tego jak bardzo są wyskubane. Jak do "łysej główki" to szybko odrosną jakieś 2 tygodnie i będzie git. Ogonek to zależy czy cały jest wyrwany czy np pół. Lepiej by było jakby cały był wyrwany. Moja aleksa większa miała przycięte lotki i kurde czekalem pol roku ponad i nie odrosły. Poszedłem do hodowcy który wyrwał jej te "strzępy" i w miesiąc odrosły całe. Poźniej została nauka latania.. ale to nie w tym temacie ;)