Papryka & kapustka pekińska

Pamiętajmy, że papuga ma dostęp tylko do tego, co jej podamy. Niezwykle ważny jest urozmaicony jadłospis.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
Kimbo
Ptaki które hoduję: Aleksandretta Obrożna

Papryka & kapustka pekińska

Post autor: Kimbo » czw kwie 04, 2013 18:19

Witam !

W trakcie świąt nasz Kimbo upodobał sobie kapustkę pekińską oraz paprykę w wydaniu red & green. Chociaż tą green nie do końca bo kilka zostawił :P

Pytanie brzmi czy papryka (bo domyślam się, że kapustka nie) jest odpowiednim pokarmem?

Pozdrawiamy :)

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki

Post autor: Boguśka » czw kwie 04, 2013 18:46

Ja swoim aleksą podawałam paprykę i bardzo lubiły zresztą jak i inne warzywa.Aleksy bardzo lubią urozmaicony pokarm i chętnie jedzą różne warzywa i owoce.Polecam temat o ich żywieniu i sam się przekonasz :mrgreen:
Nie zawsze mów co myślisz,ale zawsze pomyśl co mówisz.

http://www.garnek.pl/gusiaxx/a

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » czw kwie 04, 2013 18:48

Moje chetnie jedzą i kapustkę i paprykę, oczywiście nie codziennie

Awatar użytkownika
LUKA
Ptaki które hoduję: Patagonki Aleksandrety Rozelle Królewskie Barnardy i inne...
Kontakt:

Post autor: LUKA » czw kwie 04, 2013 20:20

Moje papugi uwielbiają paprykę obojętnie jaka to jest czerwona, żółta, zielona. Nawet chili jedzą tak z ciekawostek to papugi nie odczuwają smaku ostrego tak jak my ludzie więc bez obaw możemy im podawać jedne będą jadły więcej inne mniej wszystko zależy od osobnika.
W wolnych chwilach zapraszam na www.CentrumEgzotyki.pl

Awatar użytkownika
apol
Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne

Post autor: apol » pt kwie 05, 2013 11:57

A to paprykę podaje się całą z środkiem czy po prostu odcina się kawałek i daje się papudze ?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
fotorobart
Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
Kontakt:

Post autor: fotorobart » pt kwie 05, 2013 13:26

ja daję w całości a Paputy dobrze wiedzą jak dobrać się pestek (choć miąższ też zjadają)

Awatar użytkownika
wojtek
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: Senegalki
Kontakt:

Post autor: wojtek » pt kwie 05, 2013 15:07

fotorobart pisze:ja daję w całości a Paputy dobrze wiedzą jak dobrać się pestek (choć miąższ też zjadają)

Pamiętajcie,że ,,kupne" warzywa i owocę są mocno pryskane. Prosze dokładnie myć w gorącej wodzie.
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.

Awatar użytkownika
Kimbo
Ptaki które hoduję: Aleksandretta Obrożna

Post autor: Kimbo » pt kwie 05, 2013 16:40

wojtek pisze:
fotorobart pisze:ja daję w całości a Paputy dobrze wiedzą jak dobrać się pestek (choć miąższ też zjadają)

Pamiętajcie,że ,,kupne" warzywa i owocę są mocno pryskane. Prosze dokładnie myć w gorącej wodzie.

To podstawa, trzeba koniecznie dobrze umyć, nie tylko dla paputa ale dla swojego zdrowia również :)

apol pisze:A to paprykę podaje się całą z środkiem czy po prostu odcina się kawałek i daje się papudze ?

Ja z kolei kroje na kawałeczki tak by Kimbo mógł sobie złapać w łapkę i spokojnie zjeść :)

Awatar użytkownika
apol
Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne

Post autor: apol » pt kwie 05, 2013 18:19

Ok dzięki za odpowiedz
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
pirat59
Ptaki które hoduję: Aleksandretta Chińskia, Kozy, Nimfy, Faliste, Barabandy, Rozelle
Kontakt:

Post autor: pirat59 » śr kwie 10, 2013 19:23

Ja paprykę kroje na pól i powstaje coś na kształt dzwonka... Podwieszam na huśtawce i ...... za 15 min sieczka, a paputy zadowolone :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pokarmy i żywienie Aleksandrett-”