Zadomowienie problem
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: alekandretta obrożona
Zadomowienie problem
Proszę pomocy !
mój ptaszek Riko jest ze mną od wczoraj . Rozumiem stres i nowe otoczenie , jednak obawiam się ze coś mu jest ! nie odzywa się ! i nie chce jeść . wiem dzis 2 dzien ale to jest normalne ?
mój ptaszek Riko jest ze mną od wczoraj . Rozumiem stres i nowe otoczenie , jednak obawiam się ze coś mu jest ! nie odzywa się ! i nie chce jeść . wiem dzis 2 dzien ale to jest normalne ?
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta obrożna
paula1828 pisze:on jest oswojony. Mogę go glasakac dawać jedzenie ale widze ze je zdziobie i wyrzuca . mam nadzieje ze tylko w kwestii wydawania dźwięków jest taki nieśmiały
, a jeśli chodzi o ruch ? Riko potrafi cały czas w 1 miejscu siedzieć . Naprawdę wszystko jest okey ?
Naprawde nie martw sie . Ja mam Alekse przez kilka dni tez sie nie odzywala malutko jadla. Teraz wychodzi z klatki iwraca do niej ale nadal trzyma sie blisko niej. Narazie daj mu czas , mow do niego spokojnie i wszystko powinno byc OK. Zycze powodzenia
FIGA1981
-
- Ptaki które hoduję: alekandretta obrożona
Dziś padło pierwsze " słowo " . Papużka zaczęła sama jeść , jednak nie chce pic wody nie wiem nie widzi jej...heh. Domaga się strasznie wyjścia z klatki. Klatkę chwilowo mam taka dla nimf ale już widzę ze jest jej ciasno. Papuga szaleje w niej przez co może sobie zrobić krzywdę. Niedługo będzie miała nowa . Pytanie kiedy mogę ja wypuścić ( mam ja od niedzieli ) bo przez te domaganie się wolności coś sobie zrobi . ?
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
O picie się nie martw bo na pewno pije.
Szaleje bo nowe otoczenie, stres, za mała klatka, chce wyjść.
Jak najszybciej kupić nową klatkę, przenieść do niej papugę. W nowej klatce potrzymać 3-4 dni by papuga choć jako tako się do niej przyzwyczaiła, poznała gdzie ma picie, jedzenie, zabawki i dopiero wypuścić.
Szaleje bo nowe otoczenie, stres, za mała klatka, chce wyjść.
Jak najszybciej kupić nową klatkę, przenieść do niej papugę. W nowej klatce potrzymać 3-4 dni by papuga choć jako tako się do niej przyzwyczaiła, poznała gdzie ma picie, jedzenie, zabawki i dopiero wypuścić.