1) Czy ta klatka http://www.grafi.ehost.pl/isa.html wystarczy dla pary obrożnych przy założeniu, że przez większość czasu będzie otwarta i będą swobodnie latać po 20m^2 pokoju i czy sam pokój wystarczy do lotów (w planach mam jeszcze "osiatkowanie kilkumetrowego balkonu)?
2) Czy muszę koniecznie dokupić dodatkową miseczkę, by każda papuga miała swoje picie i jedzenie (powyższa klatka masz tylko 3)?
3) Mam czarne 3 ściany, na czwartej boazerię, czerwony sufit i jasne meble, do tego czerwone rolety w dość dużym oknie i drzwiach balkonowych. Czy papugi mogą żyć w takim "niestandardowym" kolorystycznie pokoju czy jak bym je chciał kupić to muszę przemalować na biało/jasno? Zaznaczę, że w pokoju jest wbrew pozorom jasno w ciągu dnia (okno i balkon dużo dają).
4) W lecie miewam w pokoju bardzo nieznośne temperatury (ponad 25, czasem nieco ponad 30 stopni). Czy papugom nie będzie za gorąco? Jakaś klima czy inny nawilżacz mieć muszę czy będzie dobrze?
5) Jeśli chodzi o okna to jedyne co mogę zrobić to zamontować moskitierę ze stali nierdzewnej. Wystarczy? Już ktoś pisał, że ma takie i że tego nawet kot nie ruszy, ale kot nie ma dzoba jak papuga :D.
Chętnie bym jeszcze spytał czy polecicie mi jakiegoś hodowcę w Rzeszowie lub na Podkarpaciu (koniecznie niebieska i zielona aleksa), czy znajdę w okolicy dobrego weta i takie tam, ale to chyba nie ten dział ;).
Dziękuję za odpowiedzi, przepraszam jeśli na któreś pytanie jest odp a ja jej nie znalazłem i życzę wszystkim szampańskiej zabawy i jak najlepszego nowego roku.