chałasujące rozelle
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: faliste, nimfy, świergotki,rozelle.
- Kontakt:
chałasujące rozelle
mam pytanie posiadam parę rozelli królewskich, wcześniej natomiast posiadałem kilka rozelli białolicych z którymi nie było takiego problemu, chodzi o przerażająco głośne piskliwe i nieprzyjemne wrzaski jakie wydają moje papugi, niewiem co zrobić wcześniej jak siedziały w woljerze wewnętrznej nie było tego problemu natomiast na zewnątrz są strasznie chałaśliwe, jaka może być tego przyczyna.
- pirat59
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Chińskia, Kozy, Nimfy, Faliste, Barabandy, Rozelle
- Kontakt:
Być może właśnie przez zmianę otoczenia, moje białolice były bardzo płochliwe, nawet jak zobaczyły latające gołębie wszczynały alarm, nie wspomnę jak zobaczyły kota co się działo
były ze mną kawał czasu, a potrafiły się przestraszyć nawet mnie, jak podchodziłam do woliery.

-
- Ptaki które hoduję: faliste, nimfy, świergotki,rozelle.
- Kontakt:
postanowiłem zmienić im otoczenie i przeniosłem je do ich wcześniejszej klatki w wolierze wewnętrznej i jest trochę lepiej tylko niewiem jak bedzie dalej bo w tej wolierze samiec lekko ganiał papugę i niedopuszczał jej do jedzenia.teraz na dworze siedzi sobie para modrolotek które są cichutkie i niema większych problemów z nimi.