Witam :)
Od jakiegoś czasu moja Amazonka zaczyna protestować w sytuacjach gdy szykuje jej jedzenie a towarzyszy mi na ramieniu lub gdy trzeba iść do klatki .
Mam ją już kilka dobrych miesięcy ale odkąd zaprzyjaźniła się z dziećmi to coś się pomieszało.
I może teraz próbuje mnie ustawić ....nie wiem czy zakazać dzieciom wypuszczać papugę ?
Tak czy inaczej u mnie jej skubanie nie odnosi sukcesu robi to już raczej rzadziej ale co można zrobić zrobić profilaktycznie by nie rozrosło się to do dużego problemu?
Amazonka protestuje podszczypywaniem....
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- krzysiooo77
- Ptaki które hoduję: Konura/Amazonka
- Kontakt:
Amazonka protestuje podszczypywaniem....
Krzysiooo
-
- Ptaki które hoduję: papugi, drobna egzotyka
- Kontakt:
Amazonka nie tyle protestuje co szuka sposobu komunikacji. W pierwszym przypadku okazuje swoje zniecierpliwienie w drugim faktycznie okazuje swoje niezadowolenie. Papuga musi w jakiś sposób pokazać nam swoje odczucia i jeżeli nie jest to mocne to nie należy reagować.
- krzysiooo77
- Ptaki które hoduję: Konura/Amazonka
- Kontakt:
Taka sytuacja trwała tylko kilka dni ale to zniecierpliwienie nadal zostało a nawet się wzmogło na dzień dzisiejszy na czas przygotowania posiłku zamykam ją w klatce bo przy niej ciężko coś zrobić
...ona natychmiast to chce i tyle 

Krzysiooo