Ciekawostka dotycząca Aleks :P

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Jagness123
Ptaki które hoduję: Afrykanka senegalska Amigo

Ciekawostka dotycząca Aleks :P

Post autor: Jagness123 » pn wrz 16, 2013 23:27

GoldAngelo
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche

Post autor: GoldAngelo » pn wrz 16, 2013 23:40

Nie jestem pewien czy dobrze czytam (zmęczony jestem, nie przeczytałem wszystkiego na filmiku tylko to co pod nim) ale od kiedy to papużki faliste wywodzą się z.... himalajów? :O Pomijając to-zostały pomylone papugi faliste z aleksandrettami (obrożnymi- nie jestem pewien czy tylko takie na filmie były), no i ponownie-od kiedy to aleksy obrożne pochodzą z himalajów? :D
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.

Jagness123
Ptaki które hoduję: Afrykanka senegalska Amigo

Post autor: Jagness123 » wt wrz 17, 2013 11:38

Autor tego artykułu na interii widać minał sie z powołaniem wypisując takie bzdety.

GoldAngelo
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche

Post autor: GoldAngelo » wt wrz 17, 2013 11:50

Jak dla mnie to tylko dowodzi rzetelności artykułów na interii ;-) Przenoszę do odpowiedniego działu ;-)
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.

essex1
Ptaki które hoduję: mnicha

Post autor: essex1 » wt wrz 17, 2013 19:07

Wydaje mi się ,że w tym artykule błędnie autor przetłumaczył z angielskiego języka(ja chyba czytałem to gdzieś na angielskich stronach).Papużki faliste to po angielsku parakeets,aleksandrety obrożne to parakeets ringnecked lub odwrotnie też sie spotyka.Europejskie aleksy pochodzą z Indii z pod Himalajów. <tak>
Pozdrawiam. Artur

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Ciekawe strony, fora, itp.-”