Ciekawostka dotycząca Aleks :P
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Afrykanka senegalska Amigo
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
Nie jestem pewien czy dobrze czytam (zmęczony jestem, nie przeczytałem wszystkiego na filmiku tylko to co pod nim) ale od kiedy to papużki faliste wywodzą się z.... himalajów?
Pomijając to-zostały pomylone papugi faliste z aleksandrettami (obrożnymi- nie jestem pewien czy tylko takie na filmie były), no i ponownie-od kiedy to aleksy obrożne pochodzą z himalajów? :D

Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
-
- Ptaki które hoduję: Afrykanka senegalska Amigo
Autor tego artykułu na interii widać minał sie z powołaniem wypisując takie bzdety.
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
Jak dla mnie to tylko dowodzi rzetelności artykułów na interii
Przenoszę do odpowiedniego działu 

Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
Wydaje mi się ,że w tym artykule błędnie autor przetłumaczył z angielskiego języka(ja chyba czytałem to gdzieś na angielskich stronach).Papużki faliste to po angielsku parakeets,aleksandrety obrożne to parakeets ringnecked lub odwrotnie też sie spotyka.Europejskie aleksy pochodzą z Indii z pod Himalajów. 

Pozdrawiam. Artur