-Polecam sklep "Just-And Blachowicz-

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

kasik
Ptaki które hoduję: barabanda
Kontakt:

Post autor: kasik » śr wrz 19, 2012 12:18

i ja dziś zamówiłam :-D szkoda że wcześniej tej stronki nie znałam.... człowiek jednak całe życie się uczy ;-) już mam nawet prezent upatrzony dla moich dziecików pod choinkę :mrgreen:
kasik

meski298
Ptaki które hoduję: Miałem 3 faliste, i Nimfe a teraz będę miał aleksandrettę obrożna

Post autor: meski298 » czw wrz 19, 2013 20:44

Mam do was pytanie dziwi mnie czemu przesyłki od Justyny B SA tak cholernie drogie więcej się płaci za przesyłkę niż za sama karm:( Ja mieszkam W Wieluniu jakieś 70km od Częstochowy a przesyłka jest porostu kosmiczna A i jeszcze jedno pytanie Czy jak np zamówię 3kg karmy to cena jest mniejsza czy jak to wygląda za wysyłkę płaci sie od kilograma czy tyle ile jest w tym cenniku?? ze biorę np 4 kg karmy a płacę za 10kg na konto 18 a za pobraniem 23 powiem że przesyłka Droszcza niż karma :(

GoldAngelo
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche

Post autor: GoldAngelo » czw wrz 19, 2013 21:00

meski298, jakaś konkretna, zawyżona kwota Ci się trafiła?
Jeśli ceny są takie jak na stronie to są okej, koszt przesyłki zależy od podpisanej z firmą przewozową umowy (ewentualnie jej braku), a te podane na stronie wcale drogie nie są-spotkałem się z wyższymi za drobne elementy o wadze może 10 gramów. Po prostu kupuj więcej żeby Ci się opłacało i tyle ;-)
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.

meski298
Ptaki które hoduję: Miałem 3 faliste, i Nimfe a teraz będę miał aleksandrettę obrożna

Post autor: meski298 » czw wrz 19, 2013 21:24

Rozumie :P ale ja się wybieram 1 do Częstochowy osobiście odwiedzić nasza koleżankę w klepie :D Nie mam daleko :) tak 70km nie całe

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki

Post autor: Boguśka » ndz wrz 22, 2013 10:20

Firma kurierska DPD
Paczka do 10 kg:
- przedpłata na konto: 18 zł
- pobranie: 23 zł

Paczka do 31,5 kg:
- przedpłata na konto: 21 zł
- pobranie: 26 zł

Masz tu wyszczególnione co i jak ale skoro się wybierasz to kup sobie na miejscu.
Nie zawsze mów co myślisz,ale zawsze pomyśl co mówisz.

http://www.garnek.pl/gusiaxx/a

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » ndz wrz 22, 2013 16:23

więc czy kupujesz 1 kg czy 10 kg płacisz za transport tyle samo, jak masz kogoś znajomego kto też ptaki to moze rozważyć kupno wspólne, potem rozważyć w domu , wtedy koszty rozłożą się na kilka osób

Adrian1
Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » wt wrz 24, 2013 13:32

Sklep super ale ceny przesyłek mnie zawsze przerażają. Co poł roku zamawiam w sklepie za 1000zl czasami mniej i zawsze za przesylke place prawie 70 zl. Szkoda że dla osób prywatnych nie ma tak że przy zamowieniu powyżej np 700 zl przesyłka gratis. Bo za 70 zl wolałbym kupić coś jeszcze niż placić kurierowi za przesyłke.

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » wt wrz 24, 2013 18:32

Ale ktoś musi mu zapłacić, a raczej sklep nie zapłaci ze swojego zysku, w końcu to ich dochód i z tego żyją, nie każdy sklep refunduje koszty transportu. Ostatnio kupowałam piec CO i też musiałam zapłacić sklepowi za transport - odleglość 10 km i jeszcze dodatkowo za wniesienie,

Adrian1
Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » wt wrz 24, 2013 18:50

Nie no ok ok rozumiem ale kurde nie wierze w to ze ta firma kurierska ma az takie ceny tym bardziej ze na pewno maja podpisany kontrakt... 15 kg jedzenia kilka granulatow zabawki i kilka innych smakolyków i juz waga przekroczona. No ale trudno. Nimo wszystko ja bardzo jestem zadowolony ze sklepu. Zawsze jakis gratis i nigdy pomylki z zamowieniem nie bylo. Raz nawet zostalem telefonicznie poinformowany o braku towaru ktory zamowilem i propozycje na cos innego dostalem ;) takze polecam osobiscie ;)

Awatar użytkownika
Al
Kontakt:

Post autor: Al » wt wrz 24, 2013 18:56

Ja wole kupować przez internet i zapłacić kurierowi, na giełdzie zawsze czegoś zapomnę, jest gwar , dużo ludzi, potem trzeba to zanieść do samochodu a czasmi dosyć daleko stoi. Kurier mi pod sam dom przywiezie, kupując w domu spokojnie przeglądam ofertę i mam czas na dokładne wybranie tego co potrzebuje
Gdyby specjalnie pojechać na giełde na zakupy, to koszy paliwa byłby większy niż opłata za paczkę

GoldAngelo
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche

Post autor: GoldAngelo » śr wrz 25, 2013 09:13

Adrian1 pisze:Nie no ok ok rozumiem ale kurde nie wierze w to ze ta firma kurierska ma az takie ceny tym bardziej ze na pewno maja podpisany kontrakt...

Uwierz, to wszystko zależy, kiedy kontrakt podpisywali, a te ceny naprawdę nie są wysokie. Sam jak wysyłałem coś kurierem (i za pobraniem i normalną paczką) to ceny wynosiły za samą przesyłkę blisko 50 zł. Znajomy prowadzi sklep wysyłkowy, ma podpisaną umowę z GLS (rozlicza się raz w tygodniu), za przesyłki płaci 23 zł zwykłą, 27 zł pobraniową.

Nie ma co narzekać na koszty wysyłki jeśli (tak jak sam potwierdziłeś) mimo tego kosztu i tak liczy się zadowolenie klienta.
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » śr wrz 25, 2013 10:54

Nie rozumiem dlaczego niektórzy narzekają, przecież nikt nikogo nie zmusza do zakupu przez internet. Każdy ma swoją wolę i swój rozum więc niech czyni jak zechce.
Każda, nawet najmniejsza firma ma swoje ceny bo przecież takie składniki jak zatrudnienie i ubezpieczenie, płaca pracowników, podatki od dochodów, zakup samochodów i ich ubezpieczenie i ich amortyzacja, paliwo, naprawy, itd to wszystko wpływa na kalkulację kursu.
Jeśli np ja chcę kupić dobrej jakości jedzenie dla papug, a nie jakiś zleżały badziew w sklepie, to skłonna jestem za transport dać parę złotych więcej bo wiem że dostarczą mi to pod nos.
A poza tym, to temat o sklepie a nie o kosztach transportu <nono>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polecam”