u mnie faliste kończą 2 lęg. 8 par - 30 młodych Nierozłączki czerwonoczelne: 5 par - 24 młodych. Fishery 2 pary - 10 młodych Personaty 3 pary - 9 młodych Aleksandretty Obrożne właśnie dzisiaj samica złożyła 4 jajko.
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
1 para aleksandrett wiekszych: jeden mlody, budke zostawilem za radami bardziej doswiadczonych hodowcow i na ta chwile maja 4 jajka a mialy 5. Jedno gdzies zniknelo.
Tak wszystkie ptaki gniazdowały w wolierach zewnętrznych tyle, że nierozłączki mają dobudówkę, i tylko 2 pary złożyły jajka w budce, która znajduję się w dobudówce, reszta odchowała młode w wolierze zewnętrznej. Pozdrawiam.
apol, Falistym zawiesiłem pod koniec grudnia, zacząłem stymulować w połowie stycznia. Lecz Nierozłączkom zawiesiłem połowa stycznia i od razu zacząłem stymulować z racji,że było w miare ciepło i dużo deszczu to miały idealne warunki (cały czas wilgotno)
Moje zimują w pomieszczeniu wew. ogrzewanym i doświetlonym, reszta ptaków czeka na przeniesienie do wolier, te ktore zostaly w wolierach zew. maja jajka
U mnie u papug kiepsko, falki zimą bardzo dobrze, teraz są na wakacjach u modrolotek tylko 1 młode u świergotek - po niebieskim samcu tez tylko 1 młode, bo oranż 2 młode Drobnica - 8 ostrosternych, 5 kanarków, 3 trzciniaki i zeberki ok. 30 ale dokładnie ile nie wiem , policzę jak jesienią wyłapie bractwo z woliery i coś tam jeszcze jest w budkach
U mnie rok jak na razie wspaniały. Faliste nie potrafie zliczyć około 50 młody Świergotki 3 pary, po 3 lęgi - 16 młodych 2 padły Aleksandretty obrożne - 2 lęgi, 2 pary 3 młode. Rozelle 1 para - 4 młode mod