Pozdrawiam
dar dobrych ludzi
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- malachinka87
- lekarz weterynarii
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty Większe, drób ozdobny
- Kontakt:
swietny pomysl z ta akcja :) jak to powiedzenie: "dobro zawsze wraca", najważniejsze przy tym jest oczywiście dobro zwierząt :) sama zajmuję się znajdowaniem domów zwierzakom (głownie psy i koty) i wiem że czesto ludzie którzy decyduja się na takiego zwierzaka za darmo lub za symboliczna kwotę opiekują się nimi często bardziej niż Ci, którzy płacą za zwierzaki grube pieniądze...
-
Adrian1
- Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
- Kontakt:
Swietna sprawa z tym obdarowywaniem. Wiem ze to jeszcze dużo za wczesnie ale nie zamierzam rozstać się z forum a w sumie czas leci do przodu nieublaganie, dlatego też jak mój Lucek zostanie "tatusiem" a w końcu nadejdzie ten czas, to ktoś z forumowiczow napewno zostanie obdarowany przeze mnie aleksandretta większą moja pierwsza młoda ;)
Z ogromna chęcią przyłącze się do tej akcji ;)
Z ogromna chęcią przyłącze się do tej akcji ;)
- misia458
- -#moderator

- Ptaki które hoduję: Rudosterki
- Kontakt:
Wiem że to temat o papugach, jednak klatka jest dla papug, i jest prezentem, więc chyba mogę o niej tutaj napisać
Kilka dni temu moje paputki dostały nowe mieszkanko, ręcznie robione przez: wojte23
Dzisiaj klateczka została urządzona i zawieszona na ścianie. Na "plecach" klatki umieściliśmy plexi która zabezpieczy ścianę przed zabrudzeniem, jak również przed papuzimi dziobkami i obgryzaniem ściany z farby
na pozostałych bokach plexi ma wysokość 15 cm.
Klatka jest super, i paputkom też się podoba

Kilka dni temu moje paputki dostały nowe mieszkanko, ręcznie robione przez: wojte23
Dzisiaj klateczka została urządzona i zawieszona na ścianie. Na "plecach" klatki umieściliśmy plexi która zabezpieczy ścianę przed zabrudzeniem, jak również przed papuzimi dziobkami i obgryzaniem ściany z farby
Klatka jest super, i paputkom też się podoba

Ostatnio zmieniony ndz wrz 02, 2012 07:08 przez misia458, łącznie zmieniany 1 raz.
-
paulinqa123
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty Większe, Rozelle białolice
- Kontakt:
-
xbutalbitalx
- Ptaki które hoduję: Rudosterka Zielonolica.
Ja z checia przygarnelabym Lore Wielka, gdy zobaczylam ptaka na zywo (gdy bylam u hodowcy po alekse) urzekla mnie, a co najdziewniejsze mojego faceta tez, a na poczatku na papugi wgl krecil nosem. :D
Teraz sam jest szczesliwy, ze mieszka z nami papug (nawet jak rano zdarza mu sie pokrzyczec) co mnie strasznie cieszy, bo ja od zawsze mialam ciagoty do papug.
Moze i my doczekamy sie kiedys malych aleks i tez ktos sie zalapie na malca. : >
Akcja bez watpienia jest warta poparcia.
Teraz sam jest szczesliwy, ze mieszka z nami papug (nawet jak rano zdarza mu sie pokrzyczec) co mnie strasznie cieszy, bo ja od zawsze mialam ciagoty do papug.
Moze i my doczekamy sie kiedys malych aleks i tez ktos sie zalapie na malca. : >
Akcja bez watpienia jest warta poparcia.
- Krysia-
- -#Administrator

- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
Kor17nel pisze: .... Myślę ze na wiosnę będe mógł kogoś obdarowac jakąs falką ( przede wszystkim odmiany niebieskiej). .....
Minęły prawie 3 lata od Twego postu. Obdarowałeś, czy tylko słowa rzucone na wiatr ?
Adrian1 pisze: .....nie zamierzam rozstać się z forum a w sumie czas leci do przodu nieublaganie, dlatego też jak mój Lucek zostanie "tatusiem" a w końcu nadejdzie ten czas, to ktoś z forumowiczow napewno zostanie obdarowany przeze mnie aleksandretta większą moja pierwsza młoda![]()
Z ogromna chęcią przyłącze się do tej akcji
Jakoś coraz mniej Twojej obecności na forum

Lucek jednak został tatusiem. Słowo się rzekło, kobyłka u płota.

Dotrzymałeś obietnicy złożonej pisemnie ? Kogo obdarowałeś ?

apol pisze: .... może ja w tym roku komuś podaruje nimfy
I co wynikło z tego zobowiązanaia ?
deasy pisze: ..... I ja się przyłącze i jeżeli ktoś dobry chciałby przyjąć do swojego domu Nimfę to z przyjemnością ją mu podaruje
Podarowałaś ? Jest nowy dom ?
Forrest pisze:Też się mogę przyłączyć. : )
Obecnie mam jedną papugę, Arę nobilis ale w przyszłości zamierzam do niego dokupić partnerkę i pierwszego pisklaka mogłabym oddać w dobre ręce (na kasie mi nie zależy). Ale to dopiero plany na kolejne 2-3 lata więc jeszcze trochę trzeba poczekać. ; )
Minął rok z hakiem
Jak realizacja planów ? Jest już parka ?
didas92 pisze:Ja byc moze bede mial do oddania szarlatke krolewska (samiec z 2010) .....
I co z tego przyrzeczenia wyszło ?
-
losiaczkowa
- Ptaki które hoduję: aleksy obrożne, rudosterka drób
- Kontakt:
również jestem 'za' tą akcją..
gdyby ktoś chciał pozbyć się rudosterki to z chęcią przygarnę do pary :)
w zamian mogę dać jaja lęgowe kur ozdobnych/kurczaki/lub jakieś akcesoria :)
gdyby ktoś chciał pozbyć się rudosterki to z chęcią przygarnę do pary :)
w zamian mogę dać jaja lęgowe kur ozdobnych/kurczaki/lub jakieś akcesoria :)
-
pysia34
- Ptaki które hoduję: duże papugi
- Kontakt:
Och Krysiu Krysiu :) Wychodzi na to że jedynie ja jestem taka naiwna i ufna i obdarowywanie weszło mi w krew :)
Ptaki są cudowne ...gorzej z ludźmi.... ostatnio usłyszałam ze wyłudzam papugi :(
W zwiąku z tym wstawiam post o senegalce - samcu znajomego bardzo głośnym , który szuka domu. Jest oswojony ale sporo się wydziera, więc proszę o rozważne decyzje.
Do obradowania są jeszcze dwie aleksandretty wielkie -samce, trochę zaniedbane po wyjeździe właściciela, oswojone. Do odbioru osobistego w Świdnicy. Tylko w dobre ręce.
Ptaki są cudowne ...gorzej z ludźmi.... ostatnio usłyszałam ze wyłudzam papugi :(
W zwiąku z tym wstawiam post o senegalce - samcu znajomego bardzo głośnym , który szuka domu. Jest oswojony ale sporo się wydziera, więc proszę o rozważne decyzje.
Do obradowania są jeszcze dwie aleksandretty wielkie -samce, trochę zaniedbane po wyjeździe właściciela, oswojone. Do odbioru osobistego w Świdnicy. Tylko w dobre ręce.
- apol
- Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne
Szkoda że tak daleke z checią bym przygarną selegalke albo jedą z aleks :(
Jak się żekło Krysiu słowo to tak musi być i oddałem parkę nimf lutino :)
Jak się żekło Krysiu słowo to tak musi być i oddałem parkę nimf lutino :)
Pozdrawiam
-
Adrian1
- Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
- Kontakt:
Legi pierwsze udane nie byly. Jeden mlody zostal uratowany przez nas a raczej przez moja dziewczyne. Niestety do tej pory nie znalazlem odpowiedniego domu dla Koksa i zostal ze mna do teraz. Hienom ktore za darmo dostana na handel mowie stanowcze nie stad moja decyzja ze mlody jeszcze jest u nas. Mialem jedna osobe, z naszego forum ktora chcialem obdarowac i jednak okazala sie ********************************* i nie oddalem jej papugi. Znajdzie sie odpowiednia osoba to go dostanie nie to mi wcale nie przeszkadza. Kolejna sprawa. Sorry ale mam dosyc odpowiadania na pytania " mam nimfe moge kupic do niej zako? " albo jaka klatka dla falistej.
Na koniec napisze tylko jedna rzecz. Wiele osob zadeklarowalo sie o oddaniu ptaka i co z tego wyniklo? Cisza jak makiem zasial, a na allegratce ogloszen od ciula i jeszcze wiecej. Kilka osob to wlasnie te ktore sie zadeklarowaly o oddaniu. Takze ciekawa sprawa czy rowniez dotrzymaly slowa.
Na koniec napisze tylko jedna rzecz. Wiele osob zadeklarowalo sie o oddaniu ptaka i co z tego wyniklo? Cisza jak makiem zasial, a na allegratce ogloszen od ciula i jeszcze wiecej. Kilka osob to wlasnie te ktore sie zadeklarowaly o oddaniu. Takze ciekawa sprawa czy rowniez dotrzymaly slowa.
- apol
- Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne
Ja swą parke nimf oddalem a teraz mam swiergotki ale wszystkie są zarezerwowane zobaczymy co z tego bedzie
Pozdrawiam