Po dziesięciu latach z papużkami falistymi zdecydowałam się na zakup mnichy nizinnej i od jakiegoś czasu dokumentuję poczynania mojego Juliana
http://juliannizinny.blogspot.com/
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
jest ciekawy co się dzieje ale boi się obcych podłoży. Trzymaj kciuki za postępy.
Niestety nie mogę mu pozwolić, żeby spał poza klatką. Powoli tracę cierpliwość do tego małego łobuza, chyba będzie przeniesiony do pomieszczenia, w którym jest moskitiera, to przynajmniej rozwiąże sprawę z wietrzeniem 

), a jak tylko się "uruchomił", zaczął po dnie klatki biegać w tę i z powrotem przy prętach, wystawiając główkę. U mnie ciężko zamykać przy jedzeniu, bo klatka jest otwierana na górze i ma tam żerdź, więc ciągle musiałabym to montować i demontować. Albo całkiem zrezygnować :D
jak otworzę roletę to robi się trochę głośniej, bo chodzi po klatce, je itd, często dosypiam w łóżku to grzecznie obserwuje, a jak widzi, że już się całkiem przebudziłam, to dzwoni mi w pręty i nie ma bata, trzeba otworzyć :D cały dzień poza klatką, a ciągle mu mało
ale pewnie jeszcze trochę poczekam, bo nie wiem czy dobrze kojarzę, ale papugi zaczynają gadać jak mają ok. 6 miesięcy? Póki co, jak na malucha przystało, burczy, "gaworzy", niestety nie robi już cudnego "kraaa", najsłodszy odgłos pod słońcem.
), a żeby wcisnąć karmniki między pręty trzeba było użerać się z tym 3 minuty. Teraz jest już ok, nie mam z klatką żadnych problemów. Julian bardzo lubi przebywać na patyku na klatce (w środku już nie). Z czyszczeniem też nie ma problemów, jest stosunkowo lekka i łatwa do przenoszenia. Co do Twojej klatki, ciężko mi doradzić, ale jeśli się nie śpieszy, chyba warto poczekać na okazję
na zooplus często są promocje na porządne klatki. Moja nie należy do tej wyższej półki, ale póki co spisuje się dobrze :)
chciałabym zobaczyć jakieś postępy w wychowaniu, ale to niesamowicie silny charakter, a ja jestem za miękka :DUżytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości