Zdechła modrolotka
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Rozelle Białolice, Nimfy, Modrolotki
Zdechła modrolotka
Witam jakiś czas temu samiczka zaczęła nieść jajka zniosła 3 i usiadła, lecz dzisiaj zauważyłem iż samczyk zdechł, wczoraj był tylko tak troszke napuszony ale latał, zdechła też samiczka rozelli białolicej [młoda] po niej to już w ogóle nic widać nie było, może ktoś wie co mogło być przyczyną i co można zrobić by z tych jej wylęgły się młode, np czy można wsadzić do inkubatora jeśli tak to na ile ma być ustawiona wilgotność i czy samiczka jest zdolna sama wychować bo jeśli siedzi to samięc także ją karmi a z koro samca nie ma to chyba żeby wsypywać jej do gniazda lub w misce kłaść pokarm, z góry dziękin za odp
- pirat59
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Chińskia, Kozy, Nimfy, Faliste, Barabandy, Rozelle
- Kontakt:
Pozwól spróbować samicy wysiedzieć jajka, jeżeli młode się wyklują jest duże prawdopodobieństwo że samica sama je wychowa, ewentualnie wchodzi w grę ręczne karmienie...
Co do tego, że padły Ci w niedługim czasie dwa ptaki to albo niefart albo jakiś wirus atakuje twoją hodowlę, zmieniłaś karmę? dałaś ptakom coś innego niż zwykle do jedzenia? może karma jest wilgotna??
Co do tego, że padły Ci w niedługim czasie dwa ptaki to albo niefart albo jakiś wirus atakuje twoją hodowlę, zmieniłaś karmę? dałaś ptakom coś innego niż zwykle do jedzenia? może karma jest wilgotna??
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Niestety kury bardzo brudzą i moga przenosić wiele chorób/ czy kury wychodzą poza obręb woliery ?/ czym karmisz kury i czy papugi maja dostęp do tej paszy ?
Modrolotki to papugi które bardzo dużo czas spędzają na ziemi, rozelle również lubią przechadzki po ziemi
Modrolotki to papugi które bardzo dużo czas spędzają na ziemi, rozelle również lubią przechadzki po ziemi
-
- Ptaki które hoduję: Rozelle Białolice, Nimfy, Modrolotki
Witam Tak też zrobię lecz teraz mam troszkę inny problem od dzisiaj samiczka zeszła mi z jaj a siedziała trochę i nie wiem co zrobić myślałem nad tym by wsadzić do inkubatora lecz nie wiem jaka ma być wilgoć i temperatura by było ok, jeżeli ktoś się orientuje to prosił bym o podanie