Smierć w skorupce
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Smierć w skorupce
Dzisiaj już zabrałam jajka z budki i poszłam je rozbić aby sprawdzić jak pisklaki wyglądały.
Może się przydadzą takie zdjęcia.
Proszę teraz wszystkich, którzy się spotkali z tym przypadkiem o jakieś informacje dlaczego tak się stało.
I czy jeśli ktoś z was miał kiedyś taki pechowy lęg to zrobił przy drugim (oczywiście który zakończył się sukcesem).
Proszę tylko o mądre rady, które mi się przydadzą i moje papugi w końcu doczekają piskląt.
Może się przydadzą takie zdjęcia.
Proszę teraz wszystkich, którzy się spotkali z tym przypadkiem o jakieś informacje dlaczego tak się stało.
I czy jeśli ktoś z was miał kiedyś taki pechowy lęg to zrobił przy drugim (oczywiście który zakończył się sukcesem).
Proszę tylko o mądre rady, które mi się przydadzą i moje papugi w końcu doczekają piskląt.
- wojtek
- EKSPERT-HODOWCA
- Ptaki które hoduję: Senegalki
- Kontakt:
Wygląda na za dużą wilgotność w pomieszczeniu.
poczytaj sobie: http://www.darewit.pl/bledy-w-inkubacji.html
poczytaj sobie: http://www.darewit.pl/bledy-w-inkubacji.html
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.
Dziękuję za odpowiedź. No właśnie ja sądziłam, że wilgotność jest za mała, a w pokoju jest zbyt sucho.
Klatka stoi przy kaloryferach i czasem się obawiałam, że będzie za gorąco w budce i kładłam mokre ręczniki na kaloryfery i na budkę od czasu do czasu kładłam. A jak rodzice mieli wstawioną miskę z wodą to rzadko wchodzili do niej i się bałam że jajka będą mieć za sucho.
A czy mam jeszcze im budkę zostawić i zobaczyć czy przystąpią do drugiego lęgu czy raczej już ją zabrać.
Klatka stoi przy kaloryferach i czasem się obawiałam, że będzie za gorąco w budce i kładłam mokre ręczniki na kaloryfery i na budkę od czasu do czasu kładłam. A jak rodzice mieli wstawioną miskę z wodą to rzadko wchodzili do niej i się bałam że jajka będą mieć za sucho.
A czy mam jeszcze im budkę zostawić i zobaczyć czy przystąpią do drugiego lęgu czy raczej już ją zabrać.
Szkoda, że tak mało osób się wypowiada...
Czy zakupiony Hygrometer, taki jaki używa się do terrariów byłby dobry aby kontrolować poziom wilgotności w budce?
Czy zakupiony Hygrometer, taki jaki używa się do terrariów byłby dobry aby kontrolować poziom wilgotności w budce?
no właśnie miały spokój i miały wszystko zapewnione a jednak coś poszło nie tak... no trudno...podpytam gdzie indziej. Pozdrawiam.
- wojtek
- EKSPERT-HODOWCA
- Ptaki które hoduję: Senegalki
- Kontakt:
shirgin pisze:no właśnie miały spokój
Jaki spokój? Co i raz zaglądałeś, prześwietlałeś!
shirgin pisze:podpytam gdzie indziej.
a podpytaj się, tylko najpierw zapytaj jakie ma doświadczenie w rozmnażaniu papug.
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.
postaram się poszukać doświadczonego hodowcy, który podzieli się ze mną swoją wiedzą i doradzi co i jak od samego początku, na tym forum widzę, że raczej mało osób się udziela.
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.Miłego dnia życzę :)
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.Miłego dnia życzę :)
Witam,
A więc znalazłam doświadczonego hodowcę, który mi pomógł i odpowiedział na wszelkie moje pytania :) na które większość z osób udzielających się tutaj nie potrafiła odpowiedzieć. Doczekałam się jednego pisklaka.
Pozdrawiam
A więc znalazłam doświadczonego hodowcę, który mi pomógł i odpowiedział na wszelkie moje pytania :) na które większość z osób udzielających się tutaj nie potrafiła odpowiedzieć. Doczekałam się jednego pisklaka.
Pozdrawiam