Hodowcy rudosterek z forum (i z Pomorza może)
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Hodowcy rudosterek z forum (i z Pomorza może)
Witam,
jestem świeżo upieczonym członkiem forum, ale czytam je już od jakiegoś czasu. Jestem w trakcie dojrzewania do decyzji o zakupieniu papugi, prawdopodobnie będzie to rudosterka. Odpowiadają mi jej gabaryty i charakterystyka usposobienia. Może będzie to ptak z tegorocznych lęgów, a może dopiero z przyszłego roku, nie spieszy mi się.
Bardzo chciałabym najpierw zobaczyć te ptaki na własne oczy (niekoniecznie kupić tego samego dnia), pojechać do hodowcy raz, drugi, poobserwować i zapoznać się (z hodowcą jak i z papugą). Czy orientujecie się, czy na Pomorzu lub w obrębie tak 150 kilometrów istnieją hodowle rudosterek?
jestem świeżo upieczonym członkiem forum, ale czytam je już od jakiegoś czasu. Jestem w trakcie dojrzewania do decyzji o zakupieniu papugi, prawdopodobnie będzie to rudosterka. Odpowiadają mi jej gabaryty i charakterystyka usposobienia. Może będzie to ptak z tegorocznych lęgów, a może dopiero z przyszłego roku, nie spieszy mi się.
Bardzo chciałabym najpierw zobaczyć te ptaki na własne oczy (niekoniecznie kupić tego samego dnia), pojechać do hodowcy raz, drugi, poobserwować i zapoznać się (z hodowcą jak i z papugą). Czy orientujecie się, czy na Pomorzu lub w obrębie tak 150 kilometrów istnieją hodowle rudosterek?
- Kamila
- Ptaki które hoduję: Rudosterki zielonolice — turkus opalin i żółtobrzucha.
Witam na forum. Jestem w identycznej sytuacji. :) Też od dawna marzę o rudosterce, i choć dobrych hodowli jest całkiem sporo, to o hodowcę w mojej okolicy bardzo trudno. Na szczęście udało mi się znaleźć chyba jedynego w moim województwie, porozmawiałam z nim i cóż, cierpliwie czekam na lęgi. Hodowli jeszcze nie widziałam, ale również zależy mi, by najpierw móc zapoznać się z ptakami i zobaczyć je na własne oczy zanim zdecyduję się wrócić do domu z jednym z nich.
Niestety nie znam żadnego hodowcy z Twoich okolic, ale może warto rozejrzeć się na ogłoszeniami z Alegratki/Zoomi? Ja w ten sposób znalazłam.
Powodzenia :))
Niestety nie znam żadnego hodowcy z Twoich okolic, ale może warto rozejrzeć się na ogłoszeniami z Alegratki/Zoomi? Ja w ten sposób znalazłam.
Powodzenia :))
-
- Ptaki które hoduję: Rudosterka Zielonolica.
A coś z kujawsko-pomorskiego?
Nie licząc tego Pana: http://hodowlapapug.bydgoszcz.pl/
bo jego ceny to czysta abstrakcja. :)
Nie licząc tego Pana: http://hodowlapapug.bydgoszcz.pl/
bo jego ceny to czysta abstrakcja. :)
Ok, Kujawsko-Pomorskie też wchodzi w grę.