Nieudane legi nimf, dlaczego??

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Falka26
Ptaki które hoduję: Papugi faliste

Nieudane legi nimf, dlaczego??

Post autor: Falka26 » pt gru 11, 2015 12:30

Moja parka postanowiła zostać rodzicami i odbyły już 3 znoszenia jajek i wszystkie puste...W sumie niewiadomą jest wiek samca gdyż mam go z "interwencji". Szkoda mi samiczki bo spisują się w sumie wzorowo ale efektu brak...
I teraz moje pytanie, mogłabym zmienić jej samczyka, z tym że one teraz się iskają i będzie Tosia chciała innego samca? Czy nie dopuścić więcej do lęgu i s łuchać jak wrzeszczą i się niepokoją...??

Gerard
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję:

Post autor: Gerard » pt gru 11, 2015 22:59

Jeżeli już były 3 podejścia do lęgów i nic to jest jednoznaczne że coś " nie gra". Wina może być tak po stronie samca jak i samicy( sam miałem samicę która z różnymi samcami miała zawsze czyste jajka-z jednym wyjątkiem że jeden raz jedno jajko było zalężone-), z tym że jak już są jajka i czyste to raczej wymienia się samca.Jeżeli byś się zdecydowała to starego samca trzeba się pozbyć( sprzedać , podarować , zamienić itp.) i próbować z nowym. Pozdrawiam

papuziamoja
Ptaki które hoduję: Nimfy,faliste

Post autor: papuziamoja » pn gru 14, 2015 20:24

Moje nimfy 2 lata temu miały puste jajka, a w tym wszystkie zalężone i 5 papużek zdrowych. <okok>
Pozdrawiam,
Papuziamoja

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące nimf”