Kakadu Alba Balbinka iiiii....... :D

-każdy nowy temat to nowa galeria jednego utzestnika forum-

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Adrian1
Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
Kontakt:

Kakadu Alba Balbinka iiiii....... :D

Post autor: Adrian1 » pt lut 19, 2016 13:46

Witamy :)

Dawno nas nie było i wypadałoby coś napisać :) Balbinka za 4 miesiące skończy równe 2 lata, jest przekochana i wcale nie pokazuje że jest kakadu :P (przynajmniej narazie) Od czaasu do czasu "krzyknie" a tak to cały czas szuka gdzie by tu się wcisnąć na mizianko :) Na ta chwile nie ma żadnych problemów o których niektórzy pisali (mimo wszystko i tak mam w głowie cenne rady i sytuacje o których pisali inni) jest wręcz odwrotnie. Bez problemów idzie do każdego, w domu nic nie niszczy nawet swoich zabawek :P (duze oszczędności :D) Jesteśmy aktualnie w trakcie trzymania kciuków (o co i was proszę) bo może za jakiś czas pojawi się u nas samczyk, o imieniu Ptyś :D Malutki Ptyś (o ile badania DNA wskażą że to samiec) ma aktualnie tydzień, jest bardzo ruchliwy i krzykliwy ;p Mam nadzieje że w przyszłości nie da nam aż tak popalić ;p Na tą chwilę to wszystko, o losach małego Pysia i Balbinki co jakiś czas będę pisał :)

Serdecznie zapraszam na nasz kanał na youtube gdzie od czasu do czasu wrzucam filmiki z Balbinką, oaz na garnek! :) pozdrawiamy serdecznie :)

https://www.youtube.com/watch?v=Sg__6OCneKE

http://www.garnek.pl/aadrian/a
Załączniki
IMG_0148.JPG
Ptyś.jpg

Awatar użytkownika
Grzegorz
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
Kontakt:

Post autor: Grzegorz » pt lut 19, 2016 16:14

Dopiero się zacznie psocenie :) no ale oby nie...
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » pt lut 19, 2016 16:22

Odkąd mamy kakadu bardzo mocno zainteresowałem się właśnie zachowaniem tych papug oraz zwyczajami i wychowaniem :) wymieniłem wiele maili z hodowcami tych papug nie tylko z niemiec ale i z Belgii Holandii i Czech :) są to tak cwane bestie ze szok ale też i bardzo inteligentne i idzie je ułożyć :) nie ważne czy to alba, molucka czy zoltoczuby :) także może nie będzie tak źle :) dla mnie jednak najważniejsze jest to żeby były zgodne wobec siebie i nie agresywne.. a z reszta poradzimy sobielizna na bank :)

Awatar użytkownika
Grzegorz
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
Kontakt:

Post autor: Grzegorz » pt lut 19, 2016 18:01

U każdej papugi socjalizacja jest bardzo istotna i nie ma znaczenia czy to nimfa czy kakadu. Dochodzi tylko jeszcze charakter każdego osobnika. A co do tego jak będą zachowywały się względem siebie to raczej nie masz za bardzo wpływu:) to tak jakby mama Ci wpajała żebyś nie kłócił się z bratem:) (albo teściowa z żoną:P)
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki

Post autor: Boguśka » pt lut 19, 2016 18:27

Balbinka urocza trzymam kciuki za faceta..........
Nie zawsze mów co myślisz,ale zawsze pomyśl co mówisz.

http://www.garnek.pl/gusiaxx/a

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » sob lut 20, 2016 00:32

Grzegorz wiem wiem dlatego mimo wszystko mam jakieś obawy ale mam nadzieje ze będzie w miarę ok :) teraz najważniejsze żeby maluszek okazał się samcem za 2 tygodnie będzie miał robione badania także trzymajcie kciuki :)

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » sob lut 20, 2016 10:27

Kilka dzisiejszych fotek :)

dix
Ptaki które hoduję: 12 nimf

Post autor: dix » sob lut 20, 2016 11:58

Coś ich nie widać :P

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » sob lut 20, 2016 13:04

Niestety pokazuje mi że zdjęciaa są za duże stąd sie nie dodały. W takim razie zapraszam na garnek :) Tam aktualne foteczki dodane :)

Awatar użytkownika
Figa
Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna

Post autor: Figa » sob lut 20, 2016 15:58

Adrian1, będę bardzo mocno trzymać za Was kciuki, żeby się okazało, że Ptyś to facet i żeby się potem zgodziły i pokochały, bo u mnie jest jak było, papugi się mało co zgadają i teraz się okazuje, że gdyby nie choroba Kikusia, to pewnie musiała bym z któregoś zrezygnować, ale w tej sytuacji poruszanie Kiki jest ograniczone, więc do ataków nie dochodzi, chociaż i tak czasami bywa niebezpiecznie.

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » sob lut 20, 2016 19:59

Kurcze... osobiście bardzo wam kibicuje i trzymam mocno kciuki.. możesz mi tylko przypomnieć w jakim wieku są Twoje amazonki? Niby ogólnie przyjęło się ze najlepiej łączyć ptaki do drugiego roku życia. . Balbina za 4 miesiące skończy równo dwa lata i wiem ze to juz praktycznie ostatni gwizdek żeby dołączył do nas samiec..

Awatar użytkownika
Figa

Post autor: Figa » ndz lut 21, 2016 10:09

No u mnie tak po prawdzie, to nikt nie wie ile Kikuś ma lat, może mieć nawet około 20 -30 stu, a Nelka w czerwcu skończy rok, więc dzieciuch.
Wiesz ja myślałam, że on potrzebuje towarzystwa, o niczym innym (rozmnażanie ) nie myślałam, my latem często wyjeżdżamy, mąż jest motocyklistą, więc latem jak tylko pogoda na to pozwala, wyjeżdżamy na weekendy, do tego jeszcze jakieś wczasy, a do papug mam wtedy opiekunkę, nie muszą zmieniać otoczenia, ale tak sobie pomyślałam, że taki kolega tego samego gatunku może być mile widziany, i właściwie to chyba się nie pomyliłam, bo to, że on jej nie chce w klatce i nie chce jej okazywać przyjaźni, nie znaczy, że on się z jej towarzystwa nie cieszy, bo jak ta mała zołza wyleci z pokoju np. do Kuchni, to Kikuś ją nawołuje i odwrotnie, niby się nie lubią, a jednak w jakiś tam sposób tęsknią za sobą.
Ale Wy macie duże szanse, że będzie dobrze, teraz tylko czekać na wiadomość, czy Ptyś to Ptyś <okok>

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » ndz lut 21, 2016 12:11

O kurcze to duża różnica.. stąd może potrzebuje więcej czasu.. całe życie był sam teraz nagle dołączyła do niego taka laseczka i chlop zglupial u mnie jest podobnie na legi nie liczę byle miała towarzystwo. Sporo pracujemy i dziennie Balbina jest 9-10 godzin sama dopiero na weekend albo moja Beata ma wolne i jest w domu albo razem.. wtedy Balbinka widzę ze jest mega szczęśliwa bo lata z ramienia na ramię przytula się i wariuje.. stąd przede wszystkim decyzja o samcu. Mam nadzieje ze i u nas i u was będzie dobrze zgodnie i przyjemnie :) bo to wszystko dla ich dobra w końcu :)

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » pt mar 04, 2016 23:43

No i stało się. Dzisiaj przyszły wyniki badań iiiii mamy samca!!!! :D maluszek ma całe 21 dni jest juz z nami :) dziękuję wszystkim którzy trzymali kciuki, zdjęcia oczywiście na garze :)

Awatar użytkownika
Figa

Post autor: Figa » sob mar 05, 2016 13:54

Gratulacje :). Ptyś jest piękny <spoko> Niech teraz zdrowo rośnie :). Balbinka teraz będzie miała zajęcie, będzie stale na maluszka patrzeć :), napewno nie będzie się nudziła.

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » sob mar 05, 2016 14:48

Cały czas zaciekawiona zerka na niego, i szuka co to piszczy w pojemniku :D

Awatar użytkownika
Figa

Post autor: Figa » pn mar 07, 2016 07:45

Ciekawe jakmały już wyjdzie z pojemnika i będzie już podobny do niej, co wtedy powie :) ;)

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » pn mar 07, 2016 21:30

Szczerze mówiąc już się nie mogę doczekać na ta chwile :D na pewno będę informować na bierzaco co i jak :)

Awatar użytkownika
eriopus
Ptaki które hoduję: Primolius maracana 1.1
Pionites melaocephala 1.1
Cacatua alba 0.1

Post autor: eriopus » wt mar 08, 2016 22:06

Gartuluję <brawo>
Ja jak już się zdecydowałem to nie mogę nigdzie dostać <bezradny> Takie życie i prawdopodobnie zakończy się parą ara severa.

Adrian1
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » ndz kwie 24, 2016 22:49

Mała aktualizacja :)
Załączniki
20160424_181742.jpg
received_1018449338237262.jpeg

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Nasze prywatne galerie-”