Witam. Jestem tutaj nowy.
Od około 3 tyg. mam parke papug nimf z hodowli. Samca i Samiczkę. Mają podobno ok. 3,5 - 4 miesięcy.
Zachowują się w klatce normalnie : jedzą, piją, nie śpiewają ale wydają jakby pojedyńcze dźwięki, za nic nie chcą wyjść z klatki.
Czekałem godzinę, dwie, będąc z nimi czy bez nich ale nie wyjdą.
Najwyżej sam samiec ale za chwilę wróci. Nie wiem dlaczego ale czasami zaczyna krzyczeć i biegać po spodzie klatki. Nie wiem co w takich chwilach zrobić.
Chciałbym też dodać że będąc w klatce strasznie się mnie boją, a gdy nawet wyjdą są spokojniejsze i wchodzą na ręce.
Doradźcie co zrobić by je dalej oswajać.
Papugi nie chcą wyjść z klatki
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Ary
Nimfy
Papugi faliste
Kakadu
Amazonki żółtoszyjne
Daj im czasu muszą się jeszcze zadomowic lecz ich nie wypuszcza na siłę możesz je skusić jakimś przysmaczkiem(napisz do mnie jak nadal nie będą wychodzić)
Mały update
Lotek często wychodzi z klatki i wchodzi mi zazwyczaj na barek
Mizia (samiczka) nadal się mnie boi nie aż tak ale jak dam palec na klatkę to reaguje "syczeniem". Rzadko wychodzi z klatki a na palec zazwyczaj jak się przestraszy i wyleci gdzieś wysoko
Lotek nie chce się oddalać zbyt daleko od klatki czy jest Mizia czy jej nie ma
Lotek często wychodzi z klatki i wchodzi mi zazwyczaj na barek
Mizia (samiczka) nadal się mnie boi nie aż tak ale jak dam palec na klatkę to reaguje "syczeniem". Rzadko wychodzi z klatki a na palec zazwyczaj jak się przestraszy i wyleci gdzieś wysoko
Lotek nie chce się oddalać zbyt daleko od klatki czy jest Mizia czy jej nie ma