Klatka dla Mnichy nizinnej

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Benzer
Ptaki które hoduję: Mnicha nizinna

Klatka dla Mnichy nizinnej

Post autor: Benzer » wt sie 21, 2018 15:01

Szukałem informacji wszędzie i nie znalazłem <sad>
Zakupiłem papugę ok. tydzień temu od hodowcy, który zapewniał, że ma ona 3 miesiące. Przez ten okres żyła w wolierze z innymi papugami. Nie jestem pewien co do wymiarów klatki. Moja ma 80cm długości, 47 szerokości i 80 wysokości. Mam wrażenie, że jest za mała. Chciałem ją wypuszczać z klatki ale gdy podchodzę to ona zamienia się w kamień a nie chcę ją wyganiać na siłę. Gdy klatka jest otwarta a ja w oddali to nadal nie chce wyjść. Oprócz tego papuga non stop krąży po klatce, drze się i wystawia dziób poza pręty.

Awatar użytkownika
WOJTEKZ
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
Kontakt:

Post autor: WOJTEKZ » wt sie 21, 2018 18:12

Papuga jest jeszcze w dość dużym stresie, jeszcze kilka dni temu była w wolierze z innymi ptakami a teraz jest ''skazana'' tylko na Ciebie. Musisz pozwolić papudze na spokojnie poznać zmianę otoczenia a w dużej mierze ptak musi się przyzwyczaić do człowieka. Mnichy dość szybko się oswajają więc daj jej jeszcze trochę czasu a wszystko będzie dobrze.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455

netpixpl
Ptaki które hoduję: faliste

Post autor: netpixpl » czw sie 30, 2018 12:55

ogółem chcę uzyskać podstawowe informację o mnichach ponieważ planuję kupić . A właściwie to "wszystko" wiem o mnichach... Tylko ta kilka pytań :
-czym żywić mnichę i gdzie kupić pokarm ?
- jaka klatka najlepsza ? może być taka?
- jakieś inne potrzebne koniecznie do życia rzeczy - jakie ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące Mniszek”